Mijn must-have apps als filmliefhebber

Must have apps voor films filmliefhebber

Nadat ik een paar weken geleden voor de tweede keer binnen zeer korte tijd m’n toestel liet vallen (en ik even geen zin had om het zelf weer te repareren, omdat dat nogal precies werk is), besloot ik een nieuw toestel aan te schaffen. M’n oudste dochter heeft een Galaxy S7 Edge, die ik persoonlijk erg mooi vindt omdat je geen randen meer hebt aan de zijkant, maar omdat ik die los te prijzig vond besloot ik de nieuwste versie van Oneplus aan te schaffen, de Oneplus 3T. Een telefoon die net onder 500 euro blijft, maar waarbij je wel 128Gb aan opslag hebt, 6Gb RAM, ondersteuning van 2 simkaarten en zowel voor als achter een goede camera die in 4K kan filmen. De telefoon moest uit China komen, waardoor ik wel wat weken geduld moest hebben, maar deze telefoon was het wachten meer dan waard. Het leek me dan een leuk moment om te delen welke filmgerelateerde apps voor mij must-haves zijn.

Justwatch

Justwatch apps voor films
Het aantal films dat dagelijks op de diverse VOD-diensten wordt toegevoegd is soms maar moeilijk bij te houden. Zelf gebruik ik met name Netflix en alhoewel er websites bestaan waar je kan zien wat de nieuwste films zijn, geef ik de voorkeur aan deze app. Naast Netflix kan je ook diensten als Videoland en Pathé Thuis toevoegen en in een duidelijk overzicht per dag zie wat de nieuwe titels zijn. Een app die ik een paar keer per week gebruik.

IMDb


Dit is natuurlijk dé app die standaard in het arsenaal van een filmliefhebber thuishoort. IMDb is niet alleen de plek om informatie op te zoeken over films, maar natuurlijk ook om de films die je hebt gezien te beoordelen en je “to watch” lijst up to date te houden (bij mij op het moment 315 titels).

Netflix


Nu dat Netflix de mogelijkheid heeft toegevoegd om een gedeelte van hun content op je telefoon op te slaan is deze app zeer nuttig als je onderweg bent en iets wil kijken.

Ziggo GO


Alhoewel de Horizon Go app nog bestaat zal deze vervangen gaan worden door deze app. Het heeft helaas niet de mogelijkheid om films of series lokaal op te slaan, maar door het aanbod van films en series (ook van HBO) en het bekijken van live tv is deze app er eentje die ik niet kan missen. Natuurlijk moet je voor deze app wel klant bij Ziggo zijn

Pathé


Inmiddels heb ik al een aantal jaar een Pathé Unlimited pas en met deze app hoef je de fysieke pas niet meer mee te nemen (is beschikbaar via het menu) en kan je snel reserveringen maken (en zien wat er allemaal draait).

MX Player


Naast de films op Netflix en Ziggo zijn er af en toe ook films die je op je computer hebt staan en onderweg wilt kijken. Daarvoor is dit mijn “weapon of choice”, een simpele speler die precies biedt wat ik nodig heb en alles afspeelt.

Cinema FV-5


Naast het bekijken van films maak ik ook af en toe voor m’n blog filmpjes (denk aan die van KINO of de verdwenen bioscoop Kriterion). Dat deed ik tot nu toe voornamelijk met een iPhone, maar ik ga kijken of deze nieuwe telefoon nog betere beelden oplevert. De camera is nieuwer en heeft optische beeld stabilisatie. Dat moet, gecombineerd met een stabilisator die ik al heb nog strakkere beelden kunnen opleveren. Nu kan je voor filmen de standaard camera app gebruiken, maar daar is onvoldoende in te stellen. Zo is het niet mogelijk bepaalde instellingen vast te zetten, zoals de focus of witbalans en dat biedt deze app wel. Het is mogelijk in diverse formaten te filmen en zelfs de framerate in te stellen.

Al met al misschien niet een hele lange lijst van filmgerelateerde apps, maar stuk voor stuk apps die ik erg zou missen als ik ze niet zou hebben.

Wat zijn jouw favoriete filmgerelateerde apps?

10 reacties op “Mijn must-have apps als filmliefhebber

 1. Het is haast vanzelfsprekend dat ik de apps van IMDb en Netflix op mijn gsm heb staan. Daarnaast gebruik ik momenteel Upflix zodat ik weet wat de nieuwste Netflix toevoegingen zijn.

  Voor series maak ik gebruik van Next Episode. Hier kan ik mijn favo series tracken en aangeven wat ik reeds heb gezien. Vergelijk het maar met een mobiele versie van Bierdopje.com

  • Ja, ik zou ook niet zonder kunnen. Upflix is dus vergelijkbaar met Justwatch. Fijne aan die laatste vindt ik dat er meteen ook een IMDB score bijstaat, waardoor je sneller een idee krijgt of de film de moeite waarde is. Heeft Upflix dit ook?

 2. Ik gebruik MovieCollection om bij te houden wat ik heb gezien aan films en tv-series. Daarnaast ook TVShow Time. Die geeft wat meer info dan de eerste app en je kunt er commentaren geven. Verder heb ik natuurlijk IMDB en Netflix en gebruik ik de smartphone ook als afstandsbediening voor Plex en Kodi. Kodi is het programma waarmee ik mijn hometheater beheer en media stream. Plex is een goede backup voor het geval Kodi niet goed functioneert. En als laatste heb ik er ook Chromecast op zitten.

  • Ben na het lezen van je reactie gisteren toch ook maar eens Kodi gaan proberen. Had er eerder wel veel over gehoord, maar vooral met betrekking tot streaming in plaats van lokale content. Kostte een dag om het helemaal perfect op te zetten, maar het is echt aan te raden. Het werkt ideaal.

  • Ik heb de voorloper van Kodi, XMBC, in het verleden erg veel gebruikt en wil die nog een keer weer installeren op m’n Apple TV. Stond er hiervoor op, maar moest bij een upgrade een keer worden verwijderd en heb de tijd nog niet genomen om deze weer te herinstalleren.

  • Pathé Thuis gebruik ik te weinig en Kinepolis hebben we er maar eentje van waar ik in verband met m’n Pathé kaart zelden kom.

 3. Pingback: Barefoot in the Park (1967) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.