Tower (2016) – Recensie

Recensie Tower

Alhoewel documentaires over het dagelijks leven gaan, hoeft dat niet te betekenen dat ze daarom ook in hun presentatie realistisch moeten zijn. Waltz with Bashir was bijvoorbeeld grotendeels geanimeerd, waardoor ook surrealistische taferelen konden worden getoond. Tower kiest bij de presentatie van de schokkende gebeurtenissen uit 1966 op de universiteit van Austin, Texas ook voor animatie en dat levert een bijzondere film op.

Review Tower

Wat een doodgewone dag leek, veranderde al snel als plotseling vanuit de toren van de universiteit schoten worden gelost. Iedereen die de toren kan zien is niet meer veilig en al snel liggen er overal doden en gewonden. Diverse personen die de dag meemaakten komen aan het woord, maar niet meteen op de manier die je zou verwachten. Ze worden namelijk gespeeld door acteurs (die ook geanimeerd zijn), waardoor je als kijker getransporteerd wordt naar de dag zelf. De spanning is te snijden, omdat het maar de vraag is of de “sniper” kan worden gepakt en je je realiseert hoe gevaarlijk de situatie is. Richting het einde van de documentaire maakt regisseur Keith Maitland echter een verrassende keuze waardoor je nog dieper deze gebeurtenis in wordt getrokken. Documentaires van dit nivo kom je niet vaak tegen en deze is dan ook niet te missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.