Vraag van de week: Wat zou je aan je kijkgedrag willen veranderen?

Vraag van de week

Sinds ik een aantal maanden een andere baan heb, heeft dat best wel wat impact gehad op hoe (en hoeveel) films ik kijk. Werkte ik hiervoor veel in andere steden, waardoor ik redelijk wat reistijd had en in de trein dus dagelijks een film kon kijken, nu ben ik in 20 minuten (met de auto) op m’n werk. Minder reistijd is iets waar ik erg van geniet, maar daardoor moet ik het kijken van films veel meer plannen omdat ik ze thuis moet kijken en rekening met anderen moet houden. Het resultaat is dat ik iets minder kijk en dat de hoeveelheid films die ik nog moet zien dramatisch snel stijgt. Natuurlijk is dat een luxeprobleem, maar als het kon zou ik graag nog 2 uurtjes op een dag willen hebben om films te kunnen kijken zonder rekening hoeven te houden.

Wat zou jij aan je kijkgedrag willen veranderen?

12 reacties op “Vraag van de week: Wat zou je aan je kijkgedrag willen veranderen?

 1. Veel meer selectief kijken of een film voor mij interessant is of niet. Hiermee sluit je eventuele teleurstellingen uit, zodat je meer tijd voor het kijken van goede films overhoudt.

 2. Ik vind het ook lastig. Hoewel ik het liefste elke dag wel één (of meer) films wil zien, doe ik dit niet. Mijn vriendin geef ik ook graag aandacht, net als mijn vrienden en familie en daarnaast sport ik ook heel graag. Ik zeg ook wel eens dat ik te veel leuke dingen heb om te doen. Keuzestress is het gevolg. Positieve keuzestress, dat wel. Maar er iets aan veranderen hoeft van mij niet. Ik kijk nu gemiddeld drie films per week. Dat vind ik wel een mooi gemiddelde. Ik ben alleen wel wat selectiever is de VOD films die ik bekijk. Ik probeer de baggerfilms er vooraf al uit te pikken.

  • Bij mij staat de aandacht voor de mensen om me heen ook voorop. Heb zelf niet zo last van keuzestress, maar vind het wel vervelend als ik bijvoorbeeld naar mijn Netflix-lijst kijk en er blijven maar titels bijkomen omdat ik niet vaak genoeg kijk. Denk dat het gemiddelde bij mij iets hoger zal liggen, maar het is geen zeven per week meer 😉

 3. Ik kijk rond de Oscars steevast veel films, maar de rest van het jaar kijk ik liever series. Sowieso, qua plot en karakterontwikkeling vind ik series vaak net iets fijner om te kijken.

  • Ja, dat begrijp ik wel…series hebben inderdaad meer diepgang…maar aan de andere vergen die heel veel investering qua tijd 🙂

 4. Minder snel in slaap vallen. Echt, ik hou van films, maar zodra ik na 22:00 een film aanzet, ben ik binnen tien minuten weg. Het gebeurde laatst twee keer op rij in de bioscoop. Zo zonde!

  • Dat is er wel eentje die moeilijk te veranderen is, maar wel een erg herkenbare….heb daar ook regelmatig moeite mee thuis (wel iets later op de avond). In de bioscoop gelukkig niet vaak!

 5. (veel) Meer films + series kijken dan dat ik nu doe. Ik zit wel op een aardig gemiddelde maar probeer nog steeds tijd vrij te maken om nog meer te kijken. Heb al veel tijdsbesparingen gerealiseerd (het stoppen met mijn blog zorgde ervoor dat ik veel vrije tijd erbij kreeg!) maar kan nog wel beter vind ik zelf.

  Daarnaast zou ik wel van de behoefde af willen stappen om zoveel mogelijk te kijken en meer selectiever te werk willen gaan. Nog te vaak pak ik een hersenloze komedie of slappe thriller waarvan ik vantevoren weet dat het niet al te best gaat worden.

  • Vind het nog steeds jammer dat je niet meer blogt! Maar meer tijd voor films is natuurlijk ook heerlijk. Het zoveel mogelijk kijken gevoel ken ik ook wel, maar heb dat wel geprobeerd een beetje te laten varen…maar dan is het toch af en toe jammer als je niets kan zeggen over een bepaalde film als anderen ‘m wel hebben gezien.

 6. Ik zou wat minder besluiteloos willen zijn. Het kost me nu best veel tijd om te beslissen welke film ik ga kijken en dat vind ik best zonde. :/

  • Dat is inderdaad een bekend probleem wat ik af en toe ook herken. Had het gisteravond nog…geen idee wat ik wilde kijken, toen iets op Netflix opgezet, maar binnen een minuut weer uitgezet omdat ik er geen zin in had en uiteindelijk niets gezien…

Leave a Reply

Your email address will not be published.