Abstract: The Art of Design (2017) – Recensie

Recensie Abstract the art of design Netflix

Als je om je heen kijkt is eigenlijk alles wat je ziet door iemand ontworpen, de kleren die je aan hebt, de spullen die in je huis staan, maar ook alles in de straat waar je woont. We staan er misschien niet elke dag bij stil maar over alle details die we zien heeft er iemand nagedacht. Abstract: The Art of Design, een documentaire serie die sinds kort beschikbaar is op Netflix gaat over dit onderwerp.

Review Abstract the art of design
In acht delen komt een grote verscheidenheid aan onderwerpen aan bod. Het ontwerpen van auto’s, Nike schoenen, podia en het inrichten van huizen zijn slechts enkele voorbeelden. In elke aflevering komt een persoon aan het woord om over één van die onderwerpen te praten. Zo zie je op een inspirerende manier hoe ze in hun veld groot geworden zijn en wat hen dagelijks inspireert om door te gaan en te vernieuwen. Of dat nu een illustrator is die voor een magazine een cover moet ontwerpen of een architect die betaalbare huizen ontwerp die zo opvallen dat je er zelf meteen zou willen wonen. En het zien van zoveel creativiteit is erg aanstekelijk waardoor je zelf ook meteen aan de slag wilt gaan. Je zou Abstract een design versie van Chef’s Table kunnen noemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.