The LEGO Batman Movie (2017) – Recensie

Recensie The Lego Batman movie

De eerste Lego film was voor velen een zeer aangename verrassing. De titelsong “Everything is awesome” bleef in je hoofd rondspoken en de film zelf zat vol met humor, onverwachte cameo’s en een origineel verhaal. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar een volgende film en die is er nu in de vorm van The Lego Batman movie, waarin de superheld (die ook in de vorige Lego film zat) het middelpunt is. Alhoewel we de afgelopen jaren zeker geen tekort hebben gehad aan films met Batman was de kwaliteit ervan niet altijd even goed (Batman v Superman). Maar weten de legoblokjes ook hier weer te charmeren?

Review The Lego Batman movie

Batman is nog altijd degene die Gotham City probeert te redden van diverse slechteriken. Zijn meest bekende rivaal, The Joker, heeft alle vijanden vrijgelaten en probeert op die manier Batman voor altijd uit te schakelen. Batman heeft echter een plan en wanneer hij na diverse gevechten terugkeert naar zijn eiland blijkt Bruce Wayne toch wel heel erg alleen te zijn. Hij krijgt echter de verantwoordelijkheid voor iemand anders terwijl het nieuwe hoofd van politie niet langer van Batman afhankelijk wil zijn.

“grappiger dan het origineel…”

Dat verhaal klinkt misschien serieus, maar het tegenovergestelde is waar. Deze Lego film is misschien nog wel grappiger dan het origineel. Meteen al bij de openingslogo’s en muziek begint Batman op hilarische wijze commentaar te geven. Een film dus die erg “self aware” is en dat ten volste benut. Zo zijn er bijvoorbeeld verwijzingen naar alle eerdere Batman-films. De film opent met veel snelheid en humor en weet dit grotendeels de gehele film op hetzelfde nivo te houden. Zelf karakters uit andere films maken op een gegeven moment deel uit van het verhaal en voor de filmfan is dat smullen. The Lego films weten zowel jong als oud aan te spreken en er lijkt geen twijfel over te bestaan dat de volgende film dat ook weer zal lukken.

10 reacties op “The LEGO Batman Movie (2017) – Recensie

  1. Jup, hij is leuk inderdaad. De scherpte van de eerste twintig minuten wordt alleen nergens meer geรซvenaard, dat vond ik wel jammer. Voor een film die zo snel gaat en de grappen opstapelt is het duidelijk wel lastig(er) constant een hoog niveau vast te houden.

    • Het was ook moeilijk om zo scherp te blijven…er moet ook nog een verhaal verteld worden ๐Ÿ™‚ Eentje die ik graag nog een keer wil zien, dan in het Engels…

  2. Kent een zeer voortvarende start met een bijzonder hoge grapdichtheid maar wordt wel minder naarmate de speelduur vordert. Middenstuk is een beetje mwah; finale dan wel weer OK.

    Maar het belangrijkste is dat zowel mijn zoontje als ondergetekende zich hiermee opperbest vermaakt hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.