Vraag van de week: Wat vindt je van het verdwijnen van de IMDb boards?

Vraag van de week

Als filmliefhebber bezoek ik IMDb bijna dagelijks. Voornamelijk om informatie over films te lezen, maar bij sommige films was het ook om de discussie boards te bezoeken. De discussies waren soms interessant, maar regelmatig liepen ze ook uit de hand. Pas geleden heeft IMDb besloten deze te verwijderen en dat is inmiddels gebeurt. Als je een vraag had was dat de plek om ze te stellen, dus in dat opzicht mis ik het wel. Toch snap ik de beslissing en zal ik ze bij de meeste films niet missen.

Maakte jij gebruik van de IMDb boards en wat vindt je van het verdwijnen ervan?

12 reacties op “Vraag van de week: Wat vindt je van het verdwijnen van de IMDb boards?

  1. Ik vind het jammer. Ik gebruikte de boards vaak om na de film nog even te peilen of mijn interpretatie een beetje klopte, of bijvoorbeeld antwoorden te vinden op vragen waar ik mee was blijven zitten.

  2. Ik gebruik IMDB dagelijks en keek ook wel naar de commentaren van de leden. Het gaat er daar niet altijd even beleefd aan toe om een eufemisme te gebruiken maar toch was het al met al wel informatief. Ik vind het jammer dat het weg is. Ik heb ergens gelezen dat er ook vaak alternatieve feiten werden geplaatst zoals dat ook schijnt te gebeuren bij de sterrenwaardering voor films. Je zou dus op een waardering op IMDB niet meer blind kunnen varen omdat die gekleurd kan zijn.

    • Tsja, af en toe heb je inderdaad van die films waar grote groepen mensen allemaal 10’en of een 1 geven, maar ik denk dat dat na verloop van tijd (in het geval van nieuwe films) vanzelf door de aantallen verdwijnt in de score…

  3. Ik bezocht de boards wel met enige regelmaat om de hierboven al genoemde redenen (vragen, interpretatie e.d.) maar ik moest vaak door de vele onzin topics heen ploeteren om mijn antwoord te kunnen vinden. In dat opzicht vind ik het heel begrijpelijk dat men hiermee gestopt is. Jammer is het daarentegen wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.