Bodyguards: Secret Lives from the Watchtower (2016) – Recensie

Recensie Bodyguards Secret Lives from the Watchtower

Bekendheid is er in allerlei vormen. Er zijn natuurlijk de acteurs en artiesten, waarbij bekendheid ook automatisch meer populariteit (en geld) betekent, maar ook in de politiek krijgt men veel aandacht en helemaal als je een standpunt hebt dat afwijkt. Naast positieve kanten van bekendheid is er ook negatieve, namelijk je eigen veiligheid. Als mensen je kennen willen ze contact met je, wat soms vriendelijk kan zijn, maar er zijn altijd wel een paar kwaadwillenden die iemand anders iets willen aandoen. Voor personen in deze positie is beveiliging onmisbaar en deze documentaire kijkt uitgebreid naar de wereld van bodyguards, in entertainment, politiek en de criminele wereld.

Review Bodyguards- Secret Lives from the Watchtower

Bodyguards: Secret Lives from the Watchtower interviewt de mannen (en een aantal vrouwen) die bereid zijn hun leven te geven voor degene die ze begeleiden. En dat is heel divers: Van de bodyguard van Justin Bieber tot die van Nelson Mandela of crimineel Whitey Bulger. Ze praten over hoe ze het vak in zijn gerold, hoe ze hun werk uitvoeren, je ziet hoe ze trainen maar ook welke gevaarlijke situaties ze zijn tegengekomen en wat voor impact het werk heeft op hun leven. Eén van hen raadt het vak dan ook sterk af, want ook al heeft hij er goed mee kunnen verdienen, toch heeft hij geen vriendin of herinneringen aan een kerst die voor hem was. Regisseur Jaren Hayman heeft een strak uitziende film weten te maken die je als kijker een duidelijk beeld geeft van een beroep waar je normaal maar weinig over nadenkt. De presentatie van het onderwerp is erg gelikt en daardoor kijkt deze documentaire heerlijk weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.