Vraag van de week: Wat is een regisseur waarvan je geen films meer kijkt?

Vraag van de week

Als filmliefhebber probeer je jezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen en daardoor kom je in aanraking met films die anders zijn of regisseurs die bij een groter publiek minder bekend zijn. Toch kan het af en toe voorkomen dat het werk en de stijl van een bepaalde regisseur je simpelweg niet ligt en je daardoor besluit in de toekomst geen films meer va deze regisseur te kijken.

Wat is een regisseur waarvan je geen films meer kijkt?

Ik heb op het moment geen lang lijst, maar na het zien van twee films van Aleksandr Sokurov kwam ik tot de conclusie dat ik simpelweg niets voel bij z’n werk en ik me er doorheen moet worstelen. Daarom hoef ik geen films meer van hem te zien, hoe indrukwekkend ze op technisch vlak kunnen zijn. Hetzelfde heb ik met Terrence Malick, die te traag zijn naar mijn gevoel.

6 reacties op “Vraag van de week: Wat is een regisseur waarvan je geen films meer kijkt?

  1. Ik heb niet echt een lijstje van regisseurs waarvan ik denk “die sla ik over”. Maar ik weet wel wat ik kan verwachten als een film door een bepaalde regisseur is gemaakt. Voorbeeldje hierin is Uwe Boll. Ja, als je aan zijn films begint dan weet je eigenlijk al hoe laat het is.

  2. De eerste naam waar ik na het lezen van je vraag meteen aan moest denken was Kevin Smith. Uwe Boll en Michael Bay sla ik ook systematisch over. Vergeet niet Albert Pyun, beter bekend als Albert Puin. In Nederland hebben we onder meer Roel Reiné en Johan Nijenhuis.

  3. Tim Burton. Ik kan geen film van de man afkijken zonder vermoeid en of geïrriteerd te raken. Zeker als Johnny Depp en/of Helena Bonham Carter wéér in zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.