Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) – Recensie

Recensie Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Alhoewel Tim Burton al een lange staat van dienst heeft en in die jaren een hoop goede films heeft afgeleverd (Big Fish, Big Eyes, Ed Wood) is hij nooit een regisseur geweest waar m’n hart sneller van gaat kloppen. Dat komt simpelweg door z’n donkere stijl, waar ik zelf geen fan van ben. Het was dan ook de reden dat ik deze nieuwste film van hem in de bioscoop niet heb gezien, maar nu hij beschikbaar is op DVD en on demand, toch wel een kans wilde geven (ondanks het feit dat ik signalen kreeg van diverse personen dat het een slechte film zou zijn).

Review Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Jake (Asa Butterfield) luistert al jaren graag naar de fantastische verhalen die z’n opa hem verteld over bijzondere kinderen die hij in z’n jeugd leerde kennen. Het waren verhalen die hij geloofde, maar naarmate hij ouder werd in twijfel begon te trekken. Wanneer hij op een gegeven moment een onverwachte gebeurtenis meemaakt weet hij z’n ouders te overtuigen om naar de plek te gaan waar z’n opa opgroeide. Daar ontdekt hij het weeshuis van Miss Peregrine (Eva Green). Het blijkt een bijzondere plek te zijn die beschermt wordt door de tijd, maar gevaar ligt op de loer en Jake moet de bewoners helpen die bedreiging te verslaan.

“leuk genoeg om een keertje te zien…”


 Als je deze film zou moeten vergelijken met andere, dan is dit een beetje een mix van X-Men en Harry Potter. Er is magie in het spel en de kinderen hebben allemaal een speciale gave, die ze niet altijd meteen laten zien. Dankzij mooie special effects brengt Burton deze bijzondere wereld tot leven, waarin Jake op een aantal unieke plekken terecht komt en er leuke manieren zijn om problemen op te lossen. En ondanks de titel is het vooral Jake waar het hier om draait. Dit is geen titel die een blijvende indruk achter zal laten, maar wel leuk genoeg is om een keertje te zien.

5 reacties op “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) – Recensie

  1. Goed verwoord! Wat ik me wel afvraag, had je van tevoren het boek gelezen? Ikzelf niet, en ik vraag me af of de film beter gewerkt had (of juist slechter) als ik dat wél had gedaan.

    • De tweede helft van de film is echt compleet anders dan het boek. Dus wat de tweede helft betreft verschilt het niet met als je het boek wel had gelezen. Het eerste deel mogelijk wel gezien in het boek meer uitgelegd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.