De Surprise (2015) – Recensie

Recensie De Surprise

Na vorig jaar een aantal Nederlandse films een kans te hebben gegeven en positief verrast te zijn (Waterboys, Publieke Werken) besloot ik De Surprise, waar ik al eerder bij een medeblogger een positieve recensie over las, een kans te geven. De film met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan is namelijk op Netflix beschikbaar en naast de tijd die je er aan kwijt bent zou het verder niet al te veel kosten.

Review De Surprise

Jacob van Zuylen de With (van Koningsbrugge) is de zoon van een rijke miljonair. Hij woont samen met zijn op sterven liggende moeder op een enorm landgoed en heeft alles wat zijn hartje begeert. Hij is echter (letterlijk) emotieloos en wanneer zijn moeder overleden is wil hij niet langer leven. Hij besluit hij naar een mysterieus bedrijf, Elysium, te gaan. Die biedt een service om je leven te beëindigen. Jacob kiest voor “De surprise”, waarbij je niet weet wanneer en hoe je zult sterven, behalve dat dat heel snel zal gebeuren. Terwijl hij een kist aan het uitkiezen is ontmoet hij Anne de Koning (Verbaan). Ze raken aan de praat en blijven elkaar na deze eerste kennismaking zien. Voor het eerst lijkt Jacob iets te voelen, maar kan hij zijn “surprise” nog uitstellen?

“een lekker tussendoortje…”


 Dit is de eerste film die ik zie met van Koningsbrugge in de hoofdrol, waarbij hij ook nog eens een serieuze rol moet neerzetten. Daar slaagt hij in en hij overtuigt je dat zijn karakter geen enkel gevoel heeft en een gecalculeerde beslissing genomen heeft om er een einde aan te maken. De connectie met Verbaan is overtuigend en de twee nemen de kijker mee op een onvoorspelbare tocht met de nodige twists, spannende momenten en hier en daar wat actie, romantiek en humor. Dankzij een aantal prachtige Belgische locaties en een rijke selectie aan klassieke auto’s ziet het geheel er ook nog mooi uit. Het maakt van De Surprise een lekker tussendoortje.

2 reacties op “De Surprise (2015) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.