Top 10 Anti-Date Films

Of ook wel de de top 10 films waar een man een vrouw niet mee zou willen nemen bij een date. We kennen allemaal wel perfecte “date” films. Er is zelfs de verschrikkelijke “Date movie”.
Als een goede film voor een eerste date gaat over liefde tussen een man en een vrouw, romantiek, gelukkige mensen en happy endings, dan heeft de anti-date film geen romantiek, laat liefde aan de kant liggen, geniet van ellende en eindigt ongelukkig.

Dus als je echt wilt dat je eerste afspraakje eindigt zonder kus of als je gewoon wilt lachen ten koste van degene die je hebt meegenomen, bekijk dan vooral de volgende tien films.

10. Switchblade Romance (Aja, Frankrijk, 2003)


Jaloersheid is een moordenaar in Aja’s gewelddadige slasher film. Als je voor deze film spaghetti bolognese hebt gezien wees dan voorbereid om er meer van te zien op het scherm…en de schoot van je date!

9. Blue Velvet (Lynch, USA, 1986)


De tendensen van een sociopaat, de seksuele aantrekkingskracht van voyeurisme, bizar drugsgebruik, droog wippen en een vleugje sadomasochisme – niet het soort ding om van te genieten na het diner en droge witte wijn.

8. Audition (Miike, Zuid-Korea/Japan, 1999)


Dit is niet de manier waarop je met vrouwen omgaat. De gevolgen zijn misschien zelfs onaangenamer voor de man dan de vrouw.

7. Spanking The Monkey (O. Russell, USA, 1994)


Zoon gaat van de universiteit naar huis en wil met z’n moeder naar bed. Dat gevoel is wederzijds. Waarschijnlijk niet de beste indruk om op de ander te maken.

6. Who’s Afraid of Virginia Woolf (Nichols, USA, 1966)


…en we leven allemaal nog lang en gelukkig – of niet? Mike Nichols z’n verhaal van “romantiek” na het huwelijk.

5. The War of the Roses (DeVito, USA, 1989)


Danny DeVito viert hier liefde en het huwelijk….maar niet echt! Michael Douglas en Kathleen Turner veranderen hun huwelijkse beloften in een oorlogsverklaring.

4. Bob & Carol & Ted & Alice (Mazursky, USA, 1969)


Een fantastische films als je de ander wilt vertellen dat meerdere partners hebben een goed idee is. Ook fantastisch als je in een langere relatie bent om degene van wie je houdt te vertellen dat je toch eens wat anders wilt proberen.

3. Sunset Boulevard (Wilder, USA, 1950)


Deze film van Billy Wilder vertelt ons om voor alle verkeerde redenen met iemand een relatie te beginnen – hebzucht, je begeven in andere sociale klassen, loopbaanontwikkeling en persoonlijke identiteit. Precies de goede elementen voor een eerste date toch?

2. Fatal Attraction (Lynn, USA, 1987)


Michael Douglas heeft niet exact de beste papieren als het gaat om vrouwen in z’n films. Hij komt in diverse andere films voor in deze lijst en in Disclosure komt hij in de problemen nadat hij op kantoor iets met Demi Moore doet. In “Fatal Attraction” denkt hij dat het goed is om affaires te hebben en komt er achter dat dat toch heel anders zit. Als er konijnen zijn die dit lezen, die kunnen beter opletten en deze film proberen te vermijden!

1. Basic Instinct (Verhoeven, USA, 1992)


Deze film van Paul Verhoeven die het lichaam van Sharon Stone viert resulteert waarschijnlijk eerder in een klap in het gezicht dan het delen van het bed. Moord, sex, drugs, borsten en billen. Michael Douglas duikt weer het bed in en Sharon Stone geeft de kijker het meest erotische politieverhoor dat ooit gefilmd is. Meer anti-romantiek als Basic Instinct is er niet.

Deze top 10 verscheen origineel op Top10Films.co.uk en is geschreven door Dan Stephens

6 reacties op “Top 10 Anti-Date Films

  1. Ik heb alleen Basic Instinct en Blue Velvet gezien. Weet wel zeker dat ik m’n date vele malen eerder zou meenemen naar die eerste film… Blue Velvet is echt het toppunt van misogynie.

  2. Leuke lijst maar ik zoek het dan vooral in de romances-turned-into-shit movies als Blue Valentine, Revolutionary Road, Kill Bill (extreme keuze) en zelfs nog (500) Days of Summer

  3. Ik heb Sunset Blvd nooit als ‘date-movie’ gezien. Meer een tragedie. De ironie die met de eerste woorden van de film spat, de donkere kijk op het Hollywood van de jaren vijftig hebben meer indruk op me gemaakt dan de ‘relatie’ tussen Joe en Norma. Briljante film, verder. Geweldige bijrol van ‘echte’ vergeten sterren en een super cameo van Cecil B. DeMille als zichzelf.

    • Ja, kan ik me in vinden. Weet niet of ik deze zelf op de lijst zou hebben gezet, maar het is inderdaad een briljante film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.