Ervaring met StrongVPN

Ervaring StrongVPN Netflix Amerika BBC iPlayer kijken

Niet al te lang geleden schreef ik een artikel over hoe je Amerikaanse Netflix kan kijken. In dat artikel schreef ik over m’n ervaring en het gebruik van Overplay. De service werkte goed, maar ik had wel een keer dat Amerikaanse Netflix niet voor me werkte. Gelukkig was de helpdesk goed en werkte alles binnen een paar uur weer naar behoren. Maar er zijn meer VPN aanbieders en StrongVPN vroeg me of ik interesse had om ook hun service uit te proberen en eventueel te promoten. Nu wil ik iets niet aanraden als ik er zelf niet achtersta of positieve ervaringen mee heb, dus ik nam de proef op de som en testte het de afgelopen maand. Dit zijn m’n ervaringen.

Pakketten

StrongVPN buitenlandse netflix
StrongVPN biedt twee verschillende pakketten aan: Je kan de service voor een maand afsluiten, voor $10 dollar of meteen voor een jaar voor $5.83 per maand (dus $69,96 per jaar). Het maandpakket geeft je een goed idee of de service wat voor je is, maar ook bij het afsluiten van het jaarpakket geven ze een “5-day money-back” garantie. Ik kreeg een proefaccount opgestuurd, maar als je nog niet eerder een VPN hebt gebruikt, maar wel benieuwd bent is het maandpakket een mooie manier om het uit te proberen.

Configuratie

StrongVPN recensie
Als je eenmaal een account hebt log je in op de StrongVPN site en kun je instellen vanuit welke locatie je online wilt gaan. Je kiest een server uit de lijst die ze aanbieden (waaronder diverse locaties in Amerika, Canada, United Kingdom, Japan, Australië en nog veel meer) en je krijgt vervolgens de informatie te zien die je nodig hebt om je computer, telefoon, tablet of router te configureren. Als je dit wilt kan je dat handmatig doen, maar er zijn voor Windows, Mac OS, Android en iOS gewoon programma’s beschikbaar die dat voor je doen. Het is een kwestie van installeren, inloggen, een paar schermen doorklikken (wat overigens goed uit wordt gelegd in een stap voor stap gebruiksaanwijzing) en je kan vervolgens aan de slag. Zelf deed ik het handmatig (hou er van zelf de controle te hebben) en binnen een paar minuten had ik het op m’n Mac geconfigureerd.

Gebruik

Als je vervolgens verbinding hebt merk je er vervolgens niets van dat je verbindt via een VPN. Ik merkte geen verschil in de snelheid bij het laden van websites. Wat vervolgens natuurlijk handig is, is dat je met gemak naar het aanbod van bijvoorbeeld Netflix in andere landen kan kijken, simpelweg door de locatie te veranderen. Zoals ik eerder schreef is het aanbod in Amerika op Netflix een stuk groter en zijn sommige films daar al beschikbaar op de service terwijl ze hier alleen te huur of te koop zijn. En dat kan ook het geval zijn voor het Netflix aanbod in andere landen. Via een site als Flixsearch kun je simpelweg zoeken naar een film en zien in welk land deze beschikbaar is.

Maar Netflix is natuurlijk niet het enige waar je aan moet denken bij het gebruik van een VPN. Stel dat je een programma op de BBC gemist hebt, dan kan je simpelweg de locatie veranderen naar de UK zodat je gebruik kan maken van iPlayer. Zoals je in de bovenstaande screenshot ziet, kan je bijvoorbeeld de nieuwste afleveringen van Planet Earth II kijken. Dit is allemaal in een paar seconden opgezet en m’n ervaring was dat dit net wat makkelijker ging dan bij Overplay, dat ik eerder bekeek.

Mijn ervaring: Positief

Na de service nu enkele weken te hebben gebruikt voor diverse Amerikaanse films op Netflix en wat afleveringen van Planet Earth 2 op de BBC ben ik eigenlijk niet tegen issues aangelopen. De service was stabiel en de snelheid goed om alles in HD kwaliteit te kunnen kijken. Ik liep hierbij niet tegen issues aan dat een bepaalde locatie plotseling niet werkte en ik opnieuw iets moest configureren. In dat opzicht dus een kleine edge boven het eerdere geteste Overplay.

Meer informatie over StrongVPN kun je hier vinden. Met deze service kijk je niet alleen naar een groter aanbod van films op bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix, Franse Netflix of die van een ander land in een paar simpele stappen, maar heb je meer anonimiteit op internet en browse je veiliger. En aangezien je het voor een maand kan proberen voor een relatief klein bedrag, is het naar mijn mening het proberen waard.

3 reacties op “Ervaring met StrongVPN

  1. Pingback: Hoe kan je Amerikaanse Netflix kijken? | De Filmkijker

  2. Ik gebruik ook regelmatig VPN om programma’s van de Nederlandse televisie te bekijken. Je krijgt vaak die geo-beperkingen als je bv. zaken wil zien als de Olympische Spelen, voetbalkampioenschappen, Engelse thrillerseries en dat soort zaken. Met VPN behoort dat tot het verleden. Netflix heb ik nog niet uitgeprobeerd.

    • Dat is ook een goede reden om het te gebruiken. Netflix werkt het ook met deze, alhoewel Netflix wel probeert het zoveel mogelijk te beperken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.