Vraag van de week: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

Vraag van de week

Het nieuwe jaar is begonnen en na de terugblik gisteren is het nu tijd om naar het komende film/blogjaar te kijken. De vraag van deze week is dan ook:

Wat zijn jouw film/blog gerelateerde voornemens voor 2017?

Zelf ben ik van plan de volgende doelen te bereiken:
1. Alle 2017 Blindspot films te kijken (lijstje publiceer ik later deze week)
2. Er zijn nog slechts enkele bioscopen die nog niet verschenen in m’n “verdwenen bioscopen van Rotterdam” artikelen. Ik wil deze serie dit jaar afronden.
3. Een nieuwe serie beginnen over filmlocaties
4. Het organiseren van de tweede “Filmblog get together”. Het brainstormen is al begonnen, de eerste draft mail voor een locatie is al geschreven en ik hoop dat het gaat lukken om nog voor de zomer weer samen te komen.
5. Filmblogs.nl verder te laten groeien (ideeën zijn altijd welkom) zodat de aangesloten blogs via deze weg meer bezoekers krijgen.
6. Minstens twee nieuwe blogathons starten.

Wat zijn jouw film/blog gerelateerde voornemens voor 2017?

27 reacties op “Vraag van de week: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

 1. Ik heb dit jaar geen goede voornemens en ook geen Blindspot lijst. Ik heb mijn doelen het afgelopen jaar niet gehaald en het voelt dan ook een beetje zinloos om nieuwe voornemens en lijstjes te maken. Desalniettemin heb ik mezelf wel uitgedaagd en een aantal doelstellingen voor 2017 gedefinieerd.

  – De films Apocalypse Now, Psycho, Trainspotting en First Blood kijken. Deze stonden op mijn Blindspot 2016 lijst.
  – Het blog te laten groeien naar 150.000 bezoekers en meer dan 1500 likes op Facebook te verzamelen.
  – Vaker naar de bioscoop. Minimaal 1x per maand.

  • Toch een aantal goede doelen voor jezelf gezet!

   150.000 bezoekers…per dag toch? 😉 Je bent goed bezig, dus denk dat dat aantal zeker te halen is. Zelf ben ik niet zo heel actief op Facebook, dus bij mij gaan daar de likes niet zo snel omhoog. Hecht daar persoonlijk ook niet heel veel waarde aan, alhoewel het voor andere partijen, zoals adverteerders, wel interessant is.

   Zelf moet ik eigenlijk ook vaker naar de bios gaan, want anders haal ik de kosten van m’n Pathé abonnement er echt niet uit.

 2. Mooie voornemens Nostra.

  Onze blindspotlijst komt volgende week ergens. Minder titels dan vorig jaar, want we hadden de doelen bij lang en na niet gehaald. Toch kiezen wij ervoor om nog een keer met een lijst te komen, want eigenlijk is het voor ons gewoon een geheugensteuntje welke films wij in de bioscoop misten, maar toch nog willen zien. Die van 2016 blijven we dus ook afwerken. Daarnaast zou het mooi zijn om ook het bezoekersaantallen te laten groeien. In tegenstelling tot Paul gaan wij voor de 1.000.000. Hahahaha nee geintje natuurlijk. Zoveel bezoekers trekken wij bij lang en na niet. 25.000 is voor ons een mooi streven. Daarnaast weer wat vaker naar de bioscoop. Vorig jaar is dat een tijdlang niet gelukt, maar ik hoop dit jaar minimaal 50 keer te gaan. Of althans, 50 films in de bioscoop te gaan zien.

  Over Filmblogs.nl zal ik nog gaan nadenken. Moet toch zeker wel lukken om dat te laten groeien lijkt mij. Hebben we allemaal profijt van, dus zou mooi zijn. Als ik ergens bij kan helpen dan hoor ik het graag.

  • Ja, jullie hadden ook een immense lijst vorig jaar geschreven!

   1.000.000….hou ik jullie aan 😉 Ik ga op dezelfde manier door, zie dat het allemaal redelijk organisch blijft groeien.

   Cool!

 3. Op moviemeter.nl staat m’n aantal stemmen op films nu op 808 (veel films die ik zag op jongere leeftijd horen daar niet bij), ik wil dit kalenderjaar minimaal de 1000 halen. Dat is redelijk bescheiden, als je kijkt naar hoeveel ik afgelopen jaar zag.

  Op m’n site hoop ik meer aandacht te besteden aan kwaliteit (posts doseren dus, niet té veel) dan aan kwantiteit. Qua bezoekersaantallen valt het bij mij wel mee (al zijn ze flink gegroeid de laatste maanden), en ik heb geen adverteerders of filmmaatschappijen aan wiens verwachtingen ik hoef te voldoen. Ik hoop dus wel dat deze aantallen nog kunnen groeien.

  Leuk is dat ik nu ook schrijf voor filmvandaag.nl, en die site trekt erg veel bezoekers.

  Tot slot: ik ben al een tijdje druk doende met een top-100, die ik als een vaste pagina op m’n blog kan zetten en kan bijwerken eens in de zoveel tijd. Ergens dit jaar hoop ik die te publiceren. En als ik dit jaar wél kan bij de get together, zou dat helemaal top zijn…

  • Hoe lang hou je het inmiddels bij? Zelf hou ik het op IMDB sinds 2004 bij en sta daar inmiddels op 2702 titels. Het meeste heb ik echter wel gezien sinds ik begonnen ben met bloggen, toen keek ik gewoon veel meer.

   Gewoon lekker blijven doen waar je mee bezig bent en niet te veel op je bezoekersaantallen focussen. Hoe langer je bezig bent hoe meer je ziet dat alles blijft groeien.

   Filmvandaag is inderdaad een mooie site om voor te schrijven.

   Succes met de top 100! Ik heb die in 2015 gedaan en dat was echt een karwei, ben erg benieuwd. Die van mij kan je via de search vinden.

   Hoop dat je er bij kan zijn!

   • Ik heb me ‘pas’ in september 2012 geregistreerd (op m’n 15e, bijna 16 toen), in de periode dat mijn filmfetisj een beetje ontstond. Daarvoor las ik vooral, en was ik een voetbal-en later ook wielrenfanaat. Inmiddels heb ik met voetbal niets meer, dus zo zie je maar hoe voorkeuren kunnen veranderen:)

    Eigenlijk zag ik voor de laatste, pakweg, 3 jaar alleen een paar instant classics als de LOTR-films, alles van Bassie en Adriaan en heel veel animatiefilms (waarop ik niet gestemd heb).

    Op Imdb voer ik ook standaard m’n ratings in, maar het leuke aan moviemeter vind ik dat ik daar ook al ‘n recensies heb staan (inmiddels tegen de 400).

 4. Goede film-voornemens!

  1. Ik wil minimaal twee films per week zien;
  2. Ik wil minimaal 20 films zien uit het boek “1001 films die je gezien moet hebben”.

 5. Ik ga dit jaar meedoen aan de Blindspot challenge en proberen vooruit te werken zodat de site niet stil ligt als ik een keer een drukke week heb of ziek ben.

  • Ik blijf die blindspots lastig vinden. Ik heb een aanzienlijke kijklijst met veel titels die ik puur toevoegde omdat ik ‘m ergens snel tegenkwam. Maar hoe bepaal je of iets een blindspot is of niet? Waar leggen jullie de grens?

   • Ik kijk vaak wel naar de status van een film of naar de IMDb score. Maar ik laat mij bovenal leiden door wat andere filmliefhebbers/bloggers/recensenten bestempelen als een must-see.

   • Wat Paul zegt. Ik heb voornamelijk films met een bepaalde status (klassiekers, Oscar genomineerde films) gekozen en dat zijn ook films die mijn filmbloggende collega’s waarderen.

   • Al genoeg tips op je vraag. Zelf begon ik gewoon aan de IMDB top 250, dan zie je erg veel klassiekers. Maar een site als icheckmovies.com zijn genoeg andere lijsten te vinden. Aangezien ik nu de meeste van de top 250 gezien heb kies ik films waar ik zelf enorm benieuwd naar ben.

 6. Ik beperk mijn goede voornemens. Heb het zo druk met theater en ik wil dat ook zo houden. Tussendoor pik ik zoveel mogelijk films mee. En Blindspot-lijsten, die haal ik toch nooit, dus… Theater, Film en Muziek: meer moet dat niet zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.