Vraag van de week: Wat vond jij van filmjaar 2016?

Vraag van de week

Toen ik vanochtend een beetje bij zat te lezen op Filmblogs.nl, zag ik al weer de eerste eindejaarslijstjes voorbij komen. Daaruit lijkt tot nu toe op te maken dat 2016 niet zo’n heel goed filmjaar is geweest. Je zou het bijna kunnen vergelijken met een wijn, sommige oogstjaren zijn beter dan andere, maar is het daadwerkelijk een jaar dat tegenviel? Ja, de blockbusters deze zomer waren misschien teleurstellend, maar als ik kijk naar wat ik dit jaar gezien heb zaten er toch wel prachtige films tussen en moet ik nog kijken welke titels uiteindelijk in mijn top 10 zullen belanden (het zijn er namelijk meer dan 10). Je moest dus verder kijken en misschien een beetje zoeken, maar goede titels waren er wel.

Wat vond jij van filmjaar 2016?

20 reacties op “Vraag van de week: Wat vond jij van filmjaar 2016?

  1. Een matig filmjaar met hier en daar enkele verrassingen. Hopelijk vallen de meest geanticipeerde films van 2017 (Alien: Covenant, Blade Runner 2049, Dunkirk, Star Wars: Episode VIII,…) beter mee dan die van 2016 (Suicide Squad, The BFG, Warcraft, Hail, Ceaser!,…).

    • Ja, ik kijk wel uit naar wat het nieuwe jaar allemaal te bieden heeft, helemaal als ik al die paar titels die jij noemt al lees πŸ™‚

  2. Mijn favorieten van dit jaar zijn voornamelijk de wat kleinere films en uiteraard Rogue One πŸ˜‰ De grotere films waar ik ontzettend naar uitkeek waren helaas ontzettend beroerd. Als voorbeelden noem ik Suicide Squad, The BFG en als ultieme dieptepunt Independence Day: Resurgence.

  3. Ik herken de reacties wel ja. Wat het lastig maakt, is dat ik dit jaar meer dan ooit heb gezien van het bioscoopaanbod, omdat ik in januari m’n PathΓ©-abonnement afsloot. Automatisch zie je dan veel quatsch die je normaal over slaat of pas later eens ziet. Daarnaast had ik normaal een meer vertekend beeld van filmjaar, omdat ik alleen de releases zag die me van tevoren Γ©cht de moeite leken. Met andere woorden, dit jaar veel teleurstellingen, maar toch ook veel moois (onder de oppervlakte, het waren vooral de ‘grote’ films die vaak tegenvielen)

  4. Ik vond het lastig een top 10 samen te stellen want er waren niet perse een paar films die direct in mijn opkwamen voor een plekje in de top. Ik denk ook dat ik een aantal sterke films nog niet heb gezien. Maar al met al heb ik wel het gevoel dat het dit jaar wat minder was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.