Spectral (2016) – Recensie

Recensie Spectral

Een nieuwe week en weer een nieuwe Netflix original, deze keer in de vorm van een science fiction/actiefilm met supernatuurlijke elementen, Spectral. Wanneer het leger in Slovenië in oorlog is wordt één van de soldaten op mysterieuze wijze gedood door iets wat niet zichtbaar is voor het blote oog. Dr. Mark Clyne (James Badge Dale), een onderzoeker bij DARPA, wordt gevraagd om de aanval, die wel opgenomen is door een speciaal systeem, te onderzoeken en een oplossing te vinden. Zijn de verschijningen geavanceerde camouflagepakken of hebben ze hier met iets heel anders te maken?

Review Spectral

De film speelt zich voornamelijk af in een door oorlog verwoeste stad en die setting doet een beetje denken aan de Gears of Wars games, met oude architectuur waarvan de schoonheid nog steeds aanwezig is achter de verschrikkingen van oorlog. De soldaten proberen een nieuwe aanpak en moeten zien te overleven, met geen hulp in de buurt en alleen de expertise van een onderzoeker. Het is een film die er slick uitziet en zeker garant staat voor wat vermaak, maar het verhaal en de karakters duiken helaas niet de diepte in, waardoor dit vooral een redelijke standaard actiefilm is geworden die er niet in slaagt om echt op te vallen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.