De 12 beste kerstfilms die op Netflix staan

Kerstfilms op Netflix

Rond de kerst is het heerlijk om met z’n allen tijd door te brengen en samen een kerstfilm kijken kan erg gezellig zijn. Want ook al sneeuwt het misschien niet buiten, ze dragen bij aan dat gevoel voor kerst. Netflix biedt een grote selectie aan kerstfilms aan, maar welke zijn nu echt de moeite waard?

Voor het gehele gezin

Home Alone


Er gaat bijna geen kerst voorbij waarbij ik deze film niet kijk. Een erg leuke film waarbij de kleine Kevin, die alleen thuis is, het opneemt tegen een paar boeven die willen inbreken. De film is zo populair dat deze inmiddels ook in boekvorm te koop is.

Miracle on 34th Street


Van deze film staan er twee versies op Netflix, uit 1947 en 1994, die beide een trouwe schare fans hebben. Het hangt dus af van persoonlijke smaak welke je liever ziet.

The Muppet Christmas Carol / A Christmas Carol


Het klassieke verhaal van Dickens kent tientallen verfilmingen en ook op Netflix staan er een aantal varianten. De bovenstaande zijn daarvan de beste, waarbij die van The Muppets wel een stuk luchtiger is.

The Santa Clause 1 en 2


Alhoewel ik deze films zelf niet heb gezien werden deze films vorig jaar erg aangeraden door filmcriticus Leonard Maltin. Deel 3 schijnt echter niet goed te zijn, dus die kun je beter vergeten.

Arthur Christmas


De onhandige zoon van de kerstman, Arthur, moet er samen met z’n opa voor zorgen dat een vergeten pakje op tijd wordt afgeleverd. Een erg leuke film van Aardman studio’s (die ook verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld de Wallace & Gromit films).

Met vrienden

Bad Santa


Samen met de volgende film eentje die voorkomt in de top 10 alternatieve kerstfilms, is Bad Santa bijna alles wat kerst niet moet zijn.

Gremlins


Alhoewel je deze horror komedie misschien niet meteen associeert met kerst speelt deze film zich wel in deze periode af en zingen de gremlins zelfs kerstliedjes.

A Very Harold & Kumar Christmas


Als je fan bent van de Harold & Kumar films, dan zal je de humor van deze stoner komedie ook leuk vinden.

Black Mirror: White Christmas

Black Mirror White Christmas recensie
Misschien wel de donkerste “kerstfilm” in dit overzicht. In White Christmas zien we hoe twee mannen al een tijd samen hebben doorgebracht in een klein huisje en na lange tijd eens echt met elkaar praten. Niets is echter wat het lijkt.

5 reacties op “De 12 beste kerstfilms die op Netflix staan

  1. Pingback: Vraag van de week: Welke kerstfilm ga je deze week kijken? | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.