Kerstkado tips voor een filmliefhebber

Kerstkado tips filmliefhebber filmfan filmfreak
Het is de decembermaand en dat betekent dat na Sinterklaas het al weer bijna kerst is. De laatste jaren vieren steeds meer mensen dit door ook elkaar kadootjes te geven, maar het kan soms nogal een uitdaging zijn om een passend kado te vinden voor de mensen om je heen. Als die ander van films houdt dan is dit een lijstje met tips die misschien passend zijn. Als filmkijker zou ik het niet erg vinden om deze kado’s onder de kerstboom te vinden (een aantal staan zelfs op m’n eigen verlanglijst).

Home Alone: Het klassieke verhaal geïllustreerd – €14,99

home-alone-geillustreerd
Vraag een filmfan wat z’n favoriete kerstfilms zijn en de kans is groot dat Home Alone één van de titels is. Het verhaal van het jongetje Kevin die wenst dat z’n familie verdwijnt en vervolgens tijdens de kerst alleen wakker wordt en het huis moet verdedigen tegen een stel boeven is een kerstklassieker. Het is leuk dat het nu in boekvorm te lezen is en op een kleurige manier is getekend.
Home alone: het klassieke verhaal geïllustreerd

Funko POP! figuren – Vanaf €12,99

funko pop poppetjes
Sinds 2010 produceert het Amerikaanse bedrijf Funko de Funko’s POP! Vinyl poppetjes. Deze figuren, waarvan er inmiddels honderden verschillende van bestaan, zijn gebaseerd op populaire karakters uit films en series. De kans is dus groot dat het favoriete karakter van de ontvanger er tussen zit.
Funko pop

Filmkalender – vanaf €9,99

filmkalenders 2017
Met de komst van een nieuw jaar is het natuurlijk een perfect moment om iemand een kalender kado te doen en met een groot aanbod van filmkalenders is er genoeg keuze om de ander blij te maken.
Film kalenders

The Art of… – Vanaf €22,87

art of boek kado
Wat animatiefilms op het moment allemaal op het scherm weten te toveren doet je mond soms openvallen. Zaken die eerst moeilijk waren zoals haar, kleding of water zien er nu fotorealistisch uit. Maar voordat het allemaal op het scherm verschijnt moet de film eerst uigedacht worden, concepten worden gemaakt en de omgevingen gevisualiseerd worden. Daarvoor zijn er diverse “The Art of…” boeken, bijvoorbeeld van Vaiana (Moana), Zootopia of Pixar. Maar ook voor fans van de Studio Ghibli films zijn er een aantal mooie boeken beschikbaar die een kijkje achter de schermen geven. Bijvoorbeeld over Spirited Away, My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle of Ponyo

1001 Movies You Must See Before You Die – €27,99

1001 movies tip
Natuurlijk heeft elke filmfan altijd wel ergens een lijstje van films die hij/zij graag wil zien, maar er zijn altijd films die je nog niet kent of van gehoord hebt. Welke zou je nu echt gezien moeten hebben? Daarbij helpt
1001 Movies You Must See Before You Die

Boeken over regisseurs – vanaf €15,37

Boeken over regisseurs
Er zijn bepaalde regisseurs die een duidelijk stempel op hun werk drukken en waar veel over is geschreven. De regisseur van onder andere Raging Bull, Taxi Driver, Wolf of Wall Street en nog vele andere filmklassiekers komt aan bod in Martin Scorsese: A Retrospective. Een heel andere regisseur is Wes Anderson, die bekend staat om z’n unieke visuele stijl en ensemble casts. Het boek The Wes Anderson Collection geeft op unieke wijze (die geheel bij de regisseur past) een blik achter de schermen van z’n bekendste films.

Als je op zoek bent naar boeken over regisseurs die wat algemener zijn, dan zijn Secret Lives of Great Filmmakers en de A-Z Great Film Directors het bekijken waard.

Saul Bass Life in Film & Design – €27,99

Saul Bass boek
Voor iemand die van ontwerp houdt, maar ook van films is dit boek over Saul Bass een goed optie. Bass ontwierp bijvoorbeeld de prachtige poster voor Vertigo, maar ook het logo van Warner Bros.
Saul Bass Life in Film & Design kijkt naar de carrière van deze unieker ontwerper.

Cocktails of the movies – €13,99

cocktails-of-the-movies
Iedereen weet natuurlijk hoe James Bond z’n Martini wil hebben, maar er zijn nog veel meer drankjes die het grote doek gesierd hebben. Voor fan van lekkere cocktails kan Cocktails of the movies een mooi kerstkado zijn.

The Horror Film Quiz Book – €14,99

Horror film quiz boek
Zelf ben ik geen van horrorfilms, maar voor de fan van dit genre is het misschien leuk om dit The Horror Film Quiz Book kado te doen, waarbij de kennis over alles wat eng is wordt getest.

Seagalogy: The Ass-Kicking Films of Steven Seagal – €12,11

seagalogy kerstkado
Toen Steven Seagal met z’n filmcarrière begon was ik een groot fan van deze actieheld. Films als Nico, Under Siege Above the Law en Out for Justice kon ik erg van genieten. Dit boek gaat diep in op z’n carrière en kijkt naar al z’n films van 1988 tot 2008. Leuk om als grap aan een fan van actiefilms te geven.
Seagalogy: The Ass-Kicking Films of Steven Seagal

8 reacties op “Kerstkado tips voor een filmliefhebber

Leave a Reply

Your email address will not be published.