Vraag van de week: Zou je Netflix shows in de bioscoop willen “binge watchen”?

Vraag van de week

Iets wat door de komst van diensten als Netflix erg populair is geworden, is “binge watching”. Een compleet seizoen van een show komt beschikbaar en je kijkt meteen alle afleveringen in een paar dagen uit. En op dat gebied is er op Netflix een groot aanbod van goede series die die drang weten aan te wakkeren.

Maar wat nu als je die nieuwe shows zou kunnen bekijken met een groter publiek? Aangezien veel van de shows gemiddeld 10 afleveringen hebben, zou het mogelijk zijn ze allemaal in een dag te kijken. En wat is een betere plek dan in de bioscoop? Het gebeurt ook al voor populaire franchises als Harry Potter en Lord of the Rings, dus waarom niet voor een Daredevil, Black Mirror of House of Cards? Het lijkt me een leuke ervaring dat te delen en het er met andere bezoekers over te hebben. Voor bepaalde shows zou ik zeker van de partij zijn.

Zou jij graag bepaalde TV shows in de bioscoop willen “binge watchen”?

12 reacties op “Vraag van de week: Zou je Netflix shows in de bioscoop willen “binge watchen”?

 1. Los van het feit dat ik geen Netflix heb, zou ik dat niet willen. Het fijne aan series kijken vind ik dat je die kunt kijken wanneer je wilt. Even ‘tussendoor’ of gewoon vijf afleveringen achter elkaar.

  Als ik ervoor naar de bioscoop moet, dan zie ik liever een paar films achter elkaar.

  • Dat begrijp ik wel, maar die gezamenlijke ervaring…lijkt me toch wel iets hebben. Maar een paar films achter elkaar in de bioscoop is ook niets mis mee πŸ˜‰

 2. Ik sta daarvoor niet te springen, eerlijk gezegd. 10 uur doorbrengen in een muffe bioscoop lijkt mij wel heel lang. Bovendien zijn series gemaakt om thuis te bekijken. En ik denk dat ik ze daar ook zal blijven bekijken… πŸ™‚

 3. Hmmm, dit vind ik een lastige vraag. Aan de ene kant deel ik de mening van De Protagonisten, maar aan de andere kant zou het ook wel heel tof zijn om een serie op groot scherm te zien en met andere mensen te ‘beleven’. Ik denk dat ik dan wel het liefst een wat simpelere serie samen zou willen kijken, want bij iets als bijvoorbeeld Westworld heb je na het kijken even de tijd nodig om de aflevering op je in te laten werken. Daar heb je bij een bingewatch in de bios natuurlijk geen tijd voor 😊

  • Ja, Westworld bingen zou iets te veel worden inderdaad! Daar zit zoveel informatie in dat ik blij ben dat je een week kan nadenken, theorieen kan lezen etc πŸ™‚

 4. Liever niet. Het mooie aan Netflix is dat je dat gewoon vanuit je bed / bank / luie stoel kunt doen en (op de abonnementskosten van Netflix na) gratis is. In de bios heb je grote kans dat je 20 euro moet betalen voor 13 afleveringen. Plus, onhandig, want dan moet je een soort marathon houden wil je niet terug hoeven komen voor (waarschijnlijk) het zelfde bedrag.

  Daarnaast gaan ze er in de bios vast een of ander 3D-“avontuur” van maken dat alles weer verziekt. Ik ben sowieso geen fan van de bioscoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.