Borrowed Time – Korte film recensie

Borrowed Time recensie

Dat animatie niet alleen gebruikt kan worden om kinderfilms te maken weet iedereen. Regisseurs Lou Hamou-Lhadj & Andrew Coats, die allebei bij Pixar werken, besloten om in hun vrije tijd een korte animatiefilm te maken. Het zou uiteindelijk vijf jaar duren voordat ze deze af hadden, maar inmiddels is deze film in de race voor een Oscar. Genoeg reden dus om te kijken naar deze short.

Het verhaal draait om een oude cowboy die terugkeert op een plek uit z’n jeugd en de herinneringen die hij aan deze plek heeft overgehouden. Het is zeker geen film voor kinderen en de hoeveelheid emotie die de makers in het karakter hebben weten te stoppen (gecombineerd met prachtige sfeervolle muziek), levert een waar huzarenstukje film op. De gebeurtenissen zijn dramatisch en in kleine bewegingen zie je hoe deze cowboy worstelt met z’n gevoelens. Een emotionele must-see!

6 reacties op “Borrowed Time – Korte film recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.