Vraag van de week: In welk filmgenre zou je willen acteren?

Vraag van de week

Alhoewel ik zelf niet echt ambities heb om te acteren zit je als filmliefhebber toch wel af en toe na te denken of je zelf ook zou kunnen doen wat je op het scherm ziet. En als ik zou kunnen kiezen, in welk genre zou ik dan willen spelen? Zelf zou ik waarschijnlijk wel in een science fiction film willen spelen, waarin veel actie zit. Voeg dan ook nog een tijdreiselement toe en ik hoef niet te twijfelen.

In welk filmgenre zou je willen acteren?

7 reacties op “Vraag van de week: In welk filmgenre zou je willen acteren?

  1. Wat een gewetensvraag. Hoewel mijn favoriete filmgenre drama is (heel verrassend), zou ik er niet in willen acteren. Moeilijk lijkt mij dat zeker en uitdagend ook nog eens. Vooral omdat de dialogen zo ontzettend belangrijk zijn.

    Toch zou ik voor een avonturenfilm kiezen waar een beetje actie in zit. De reden daarvoor is ook best wel simpel. Gisteren zag ik bijvoorbeeld Fantastic Beasts and Where to Find Them. Net als de Harry Potter film moet je hier en acteren én ook nog rekening houden met elementen die je als acteur nog niet kunt zien. Neem alle fabeldieren maar, die toch echt niet fysiek op de filmset aanwezig zijn. Als acteur in dergelijke films moet je dus met meerdere dingen rekening houden naast acteren. En wat is er dan leuker, dat wanneer heel de film is afgemonteerd, alles op zijn plek is gevallen.

  2. Wat een gewetensvraag! Hoewel ik het liefste dramafilms kijk (hoe verrassend), zou ik er niet in willen acteren. De dialagen en het verhaal zijn vaak erg belangrijk, maar als acteur weet je toch al snel het eindreseltaat.

    Nee, ik zou in een avonturenfilm willen spelen waar actie inzit, en waar special effects een belangrijke rol hebben. Gisteren zag ik bijvoorbeeld Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hier zitten fabeldieren in die op de filmset toch echt niet fysiek aanwezig zijn. Als acteur moet je hier op de set dus al rekening mee houden en dan ook nog een goed proberen te acteren. Als de film is afgemonteerd zie je pas het eindresultaat en zie je dat (hopelijk) alles op zijn plek is gevallen. Mooi lijkt me dat!

  3. Ik acteer graag en veel (vooral op theater) en stiekem droom ik er soms nog van om in een ‘grote’ productie te mogen meespelen. Drie genres spreken mij daarin het meeste aan: een goed Drama omdat je in die rollen meestal je tanden kan zetten als acteur, een goede Thriller en een science fiction of fantasy-film (liefst met monsters of draken)… 😉

  4. Een kostuumdrama! En dan het liefst zo’n balscène waarin je allerlei leuke dansjes mag instuderen. Jup, als iemand me ooit een figurantenrolletje kan regelen in zo’n film.. count me in 😉

  5. Ik heb zelf ook helemaal niet de behoefte om te acteren, maar als ik dan toch moet kiezen zou ik het liefste OF in een science fiction film OF in zo’n foute slasher horror willen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.