Hunt for the Wilderpeople (2016) – Recensie

Recensie Hunt for the Wilderpeople

De Nieuw Zeelandse regisseur Taika Waititi heeft met films als Boy en het hilarische What We Do in The Shadows laten zien dat hij in staat is om films met een eigen stem te maken. Hij regisseert ook de nieuwe Thor film en was verantwoordelijk voor de recente short over wat Thor deed tijdens Civil War. Met Hunt for The Wilderpeople verfilmt hij het gelijknamige boek over een rebelse wees die intrekt bij een ouder paar.

Hunt for the Wilderpeople review

Het verhaal gaat over Ricky (Julian Dennison) die al bij diverse pleeggezinnen onder is gebracht, maar constant in de problemen komt. Hij is constant aan het experimenteren en wil nog wel eens iets kapot maken. Hij wordt ondergebracht bij een ouder stel dat op het platteland woont. De vrouw ontmoet hem met veel liefde, maar haar man Hec (gespeeld door Sam Neill) is zwijgzaam en lijkt een koude, ondoordringbare muur. Door omstandigheden besluit de kinderbescherming dat Ricky niet langer op z’n plek kan blijven, maar Ricky wil niet weg en besluit samen met Hec de autoriteiten te ontvluchten. Het is de start van een avontuurlijke tocht door de wildernis van Nieuw Zeeland met een jongen die niet weet hoe hij moet overleven en een man die maar moeilijk communiceert.

“feelgood film die bol staat van zeer gevatte, grappige dialogen…”


 De film heeft duidelijke overeenkomsten met een film als Up. Een jongen die samen met een oudere, norse man een avontuur beleeft waarbij op een gegeven moment zelfs een vogel een rol speelt. Daar blijft het echter bij en Waititi maakt een feelgood film die bol staat van zeer gevatte, grappige dialogen die op fantastische wijze door de cast tot leven worden gebracht. Naast een voortreffelijke Sam Neill en Julian Dennison zit de film vol met leuke bij karakters en hilarische situaties en zelfs een toffe actiescene. Als Waititi de energie die deze film ook in de nieuwe Thor film weet te gieten kan dat wel eens één van de leukste Marvel films worden.

2 reacties op “Hunt for the Wilderpeople (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.