Beperking 1: Yoga Hosers (2016)

De 5 Beperkingen blogathon beperking 1
Dit is mijn eigen invulling van beperking 1 van de 5 beperkingen blogathon. Ik heb er voor gekozen een positieve recensie te schrijven voor een film die ik verschrikkelijk vond, Yoga Hosers (die ik sterk af wil raden, het is één van de weinige films dit jaar die ik een 1 gegeven heb).

recensie-yoga-hosers
Wanneer je het met anderen over Kevin Smith hebt hoor je vaak dat hij indruk wist te maken met Clerks, maar dat hij er daarna eigenlijk niet meer in geslaagd is om films van hetzelfde nivo te maken. Toch waren films als Chasing Amy en Dogma ook de moeite waard. Commercieel slaagde hij er niet in om succes te behalen. Zack and Miri Make a Porno was te controversieel en Cop Out (een film die hij zelf niet schreef) was voor hem een ware hel om te maken omdat hoofdrolspeler Bruce Willis weigerde om mee te werken en instructies te volgen. Smith heeft dit tot in detail uit de doeken gedaan.

review-yoga-hosers

Alhoewel het hem op filmgebied misschien niet helemaal voor de wind ging, wist hij echter wel met z’n Smodcast podcast netwerk succesvol te zijn. Kevin Smith houdt er van om te praten (iets wat snel duidelijk wordt als je z’n An Evening with Kevin Smith hebt gezien) en talkshows zijn dus perfect van hem. Hij praat er met veel passie over Batman, ouder worden, Hollywood en nog vele andere onderwerpen in diverse programma’s. Het is hier dat de basis ligt voor z’n laatste paar films die deel uitmaken van de “True North” trilogie. De eerste film was Tusk, die gaat over een podcaster die bij een man terecht komt en hem langzaam verandert in een walrus. In die film zaten twee karakters, Colleen en Colleen, gespeeld door z’n eigen dochter Harley en de dochter van Johnny Depp, Lily-Rose. De twee werken als “clerks”. Deze tweede film draait om de twee en het verhaal is al even bizar als Tusk (de derde film zal ook vreemd zijn, Smith beschrijft Moose Jaws als Jaws, maar dan met een eland).

De twee vriendinnen houden van yoga en zijn blij als ze uitgenodigd worden voor een feestje bij twee oudere jongens. Helaas worden ze gedwongen die avond te werken in de supermarkt en het feest lijkt niet door te kunnen gaan. De jongens komen echter bij hen langs en worden aangevallen door Bratzis (30 centimeter grote nazi’s, gemaakt van worst). De Colleens zijn verdachte, maar besluiten er alles aan te doen om hun onschuld te bewijzen en het meesterbrein achter deze aanval op te sporen en te vernietigen. Hiervoor krijgen ze hulp van meester detective Guy LaPointe (Johnny Depp).

bespreking-yoga-hosers

Yoga Hosers kreeg na de eerste vertoning geen positieve recensies. Smith zelf besteedde er zelfs een podcast aan waarin deze voor hem voor werden gelezen. Zijn standpunt is dat hij deze film gemaakt heeft voor 13-jarige meisjes en niet voor een breed publiek en als je dat weet dan begrijp je beter wat hij met deze film wil neerzetten. De meisjes willen samen plezier hebben, muziek maken en regelmatig bezig zijn met hun telefoon. Alles wat in de weg staat is een bedreiging die moet worden aangepakt. Het is duidelijk dat de dochters van Smith en Depp veel tijd met elkaar doorbrengen en dat merk je ook op het scherm. Fans van de Hollywood Babble On podcast zullen ook blij verrast zijn door het laatste stuk, waarin Ralph Garman zich uitleeft als de bad guy en op hilarische wijze zijn persiflages van diverse bekende acteurs laat zien, waaronder Al Pacino en Schwarzenegger. Voor fans van Smith (en 13-jarige meisjes) is Yoga Hosers een film die je niet mag missen.

6 reacties op “Beperking 1: Yoga Hosers (2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published.