Vraag van de week: Wat is je favoriete vervolg?

Vraag van de week

Het lijkt er regelmatig op alsof er elk jaar honderden vervolgfilms worden gemaakt. De reden daarachter is natuurlijk goed te begrijpen: Een studio had succes met een film en wil dat succes herhalen omdat het een redelijk zekere gok is om weer goed te kunnen verdienen. Helaas betekent dat regelmatig dat de tweede (of derde, vierde etc) film niet in staat is het nivo van het origineel te evenaren of overtreffen. Er zijn echter uitzonderingen (en redelijk wat) waar het wel gelukt is om dat te doen. Denk bijvoorbeeld aan The Godfather Part II, The Empire Strikes Back, The Dark Knight, Aliens, Mad Max: Fury Road en Terminator 2 (m’n persoonlijke favoriet).

Welk vervolg vindt jij beter dan het origineel en welke is je favoriet?

18 reacties op “Vraag van de week: Wat is je favoriete vervolg?

  1. Aliens en Terminator 2 zijn zeker goeie voorbeelden. Star Wars, James Bond en The Lord Of The Rings kun je niet echt vervolgfilms noemen omdat Star Wars sowieso uit 9 en TLOTR uit 3 delen bestaat. Maar er zijn twee reeksen die er m.i. met kop en schouders bovenuit steken, en dat zijn The Godfather (drie uitstekende films) en Toy Story (de drie delen zijn gelijkwaardig van kwaliteit).

  2. Pfff.. ik vind deze vraag echt heel lastig. Ik ben het sowieso met je eens als het gaat om Terminator, want deel 2 is geweldig. Van de superheldenfilms vond ik X2 indertijd beter dan de eerste X-Men.

  3. The Godfather part 2 en The Empire strikes back komen bij mij gelijk naar boven. Voor mij is The good, the bad and the ugly er ook een.

Leave a Reply

Your email address will not be published.