Vraag van de week: Mis jij extra’s/commentaren op VOD diensten?

Vraag van de week

De markt voor DVD’s en Blu-Rays is al jaren in verval. Diensten als Netflix/MyPrime/iTunes stellen de consument in staat voor een fractie van de prijs naar honderden films en series te kijken. Voor de introductie hiervan waren “behind the scenes featurettes” en “commentary tracks” altijd een belangrijke extra om films aan te schaffen en kon de filmfan een hoop extra leren over hoe hun favoriete films gemaakt werden. Deze extra’s zijn soms via iTunes nog wel te vinden, maar ontbreken meestal op de VOD-diensten.

De vraag van deze week is dan ook:
Mis jij extra’s/commentaren op VOD diensten als Netflix/MyPrime?

Zelf moet ik toegeven dat ik ze eigenlijk niet meer mis. Toen ik nog veel DVD’s kocht keek ik er meestal redelijk wat, maar dat was vaak ook omdat ik niet zo snel weer een andere film zou aanschaffen. Het aanbod is nu zo groot dat het aantal films/series ik wil zien altijd blijft groeien en ik het vaak zonde van de tijd vindt om nog meer te weten te komen. Vaak lees ik nog wel wat als ik een recensie schrijf, maar verder moet ik eerlijk toegeven dat ik al die extra informatie niet echt mis. Hoe zit dat bij jou?

15 reacties op “Vraag van de week: Mis jij extra’s/commentaren op VOD diensten?

 1. Bij sommige films wil ik nog wel steeds graag de extra’s zien. Ik blijf het altijd leuk om te zien hoe een film genaakt is.

  Ook blijf ik blu-Ray’s sparen al gebruik ik wel veel online diensten (Netflix, PathΓ©-thuis, iTunes).
  Vind het wel steeds vervelender worden dat het aanbod in winkels steeds minder wordt. Hier in de regio kan je steeds minder blu-Ray’s aanschaffen.

  • De vraag is sterk aan het afnemen, dus dan neemt ook in het aanbod in de winkels sterk af. Je zal denk ik toch steeds meer online moeten bestellen en de vraag is wanneer dat ook zal gaan krimpen.

   • Ja dat klopt zeker dat je steeds vaker online moet gaan bestellen. Ook erg jammer dat de nederlandse releases ook steeds slechter wordt. Zodat je bijna gedwongen wordt om ze uit het buitenland te bestellen.

 2. Ik kijk de extra’s de laatste jaren ook niet meer. Of het moet echt om een van mijn favorieten gaan en ik moet het nog niet eerder gezien hebben. Een nadeel van de vod is naar mijn mening dat de keuze soms beperkt kan zijn. Ik mis bijvoorbeeld arthouse en westerns op netflix, dan moet je toch nog de winkel of vaker internet bezoeken.

  • Ja, de online diensten schieten in sommige genres zeker tekort. Maar als je bv. dan kijkt naar een MyPrime, die heeft dan weer net wat meer op dat gebied (westerns misschien niet, maar dat is niet mijn genre)

 3. Ik ben gek op alle extra’s, dus ik zou het geweldig vinden als ik deze ook via vod zou kunnen zien. Je betaald voor een film, dus waarom zou je dan niet wat extra beelden kunnen krijgen? πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.