Gringo: The Dangerous Life of John McAfee (2016) – Recensie

recensie-gringothedangerouslifeofjohnmcafee

Als je al een tijd met computers werkt dan ben je waarschijnlijk ook wel bekend met de software van McAffee. John McAffee begon het bedrijf en wist zijn programma’s, die computers beschermen tegen virussen en andere gevaren, goed aan de man te brengen. Z’n software stond vaak standaard op computers geïnstalleerd en hij wist er miljoenen aan te verdienen (op de piek was z’n geschat vermogen 100 miljoen). Hij besloot zich te richten op yoga, liet een groot complex bouwen en gaf daar les. Toen hij daar op een gegeven moment genoeg van had vertrok hij naar Belize. Daar begon hij een heel ander leven waardoor hij uiteindelijk verdachte zou zijn in een moordzaak. Regisseur Nanette Burstein besloot zich te verdiepen in zijn verhaal en in deze documentaire komen meer details naar boven over zijn tijd in Belize, waarbij regelmatig schokkende onthulling worden gedaan door mensen die voor hem werkten.

review-gringo-the-dangerous-life-of-john-mcafee

Geld kan gekke dingen met een mens doen en deze documentaire bewijst dat duidelijk. McAfee vestigde zich in Belize en begon niet alleen giften te doen aan de politie zodat hij daar iedereen te vriend kon houden, maar huurde tegelijkertijd zware criminelen in die afkomstig waren uit gevaarlijke lokale bendes. Hij wist op die manier te leven zoals hij wilde en duldde geen tegenspraak en was niet bang om z’n personeel in te zetten. Zelfs de mensen die met hem werkten, waaronder een onderzoekster, vertelt angstaanjagende en hartverscheurende verhalen. Daarmee is Gringo: The Dangerous Life of John McAfee een fascinerende documentaire geworden die laat zien dat feit soms een stuk vreemder kan zijn dan fictie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.