De 5 Beperkingen blogathon: Beperking 1

De 5 beperkingen blogathon

Vorige week deed ik al de vooraankondiging voor de 5 beperkingen blogathon (waar je de regels kan lezen) en ik zou vandaag de eerste beperking aankondigen. Velen van jullie waren al nieuwsgierig en nu is het dan zo ver. Wat is de beperking voor de post die je deze maand moet schrijven?

De 5 Beperkingen blogathon beperking 1

Als je recensies schrijft over de films die je hebt gezien is dat altijd jouw mening, hoe jij de film ervaren hebt. Het doel van deze beperking is om je te dwingen de film op een andere manier te kijken en een recensie te schrijven die eigenlijk het omgekeerde is van de gevoelens die je er voor hebt. Het betekent een andere “mindset” en dwingt je open te staan voor de goede/slechte kanten van een film waar je normaal misschien niet zo snel aan zult denken.

De recensie die je voor deze eerste beperking schrijft moet punten bevatten die niet verzonnen zijn en je positieve of negatieve recensie ondersteunen. Dus als iemand de film niet gezien heeft, je tekst leest en vervolgens de film ziet moet deze in staat zijn te begrijpen waarom je het zo hebt beschreven.

Je hebt tot het einde van de maand om je recensie te posten. Natuurlijk zullen ze automatisch op Filmblogs.nl verschijnen, maar laat hieronder in de reacties ook de link achter. Ik zal een overzicht maken van alle vijf de beperkingen, zodat deze voor iedereen makkelijk te vinden zijn. Ik ben erg benieuwd naar jullie recensies en als je vragen hebt laat het hieronder dan weten.

11 reacties op “De 5 Beperkingen blogathon: Beperking 1

  1. Het probleem is een beetje dat ik dat altijd al doe, omdat ik van mening ben dat je altijd iets positiefs en iets negatiefs over een film kunt zeggen. Als ik een film dan ook echt niet goed vind, dan kan ik er ook niet positiever over zijn dan dat ik al ben geweest. πŸ™‚ Even zien of dit dan gaat lukken.

    • Duidelijk, maar om het misschien wat duidelijker te maken: Stel je werkt voor een marketingburo en je moet een slechte film in de vorm van een recensie marketen alsof het één van de beste films ter wereld is (of dat je fantastische film van een concurrent negatief moet marketen). Hoop dat dat helpt! πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.