Vraag van de week: Zouden studio’s oude animatiefilms met de technieken van nu moeten updaten?

Vraag van de week

De filmindustrie houdt er van om naar hun verleden te kijken en titels die al uitgebracht zijn opnieuw te maken. Dit resulteert soms in een betere film dan het origineel (The Thing), maar gaat ook regelmatig verkeerd (denk dat iedereen daar zelf genoeg voorbeelden bij kan verzinnen). Het resulteert vaak in veel klachten dat er te weinig originele films gemaakt worden. Zelf kan ik me nooit in dat sentiment vinden (dan kijk je simpelweg niet goed genoeg), maar daar gaat het deze week niet om.

Veel geanimeerde Disney films hebben al remakes gekregen (Cinderella, Jungle Book) en er staan er nog veel meer op de planning. Naast getekende films komen (niet alleen van Disney) veel geanimeerde films uit en die zijn sterk afhankelijk van de bestaande ontwikkelingen op computergebied. Als je een Toy Story 1 vergelijkt met Zootopia is daar een duidelijk verschil in kwaliteit van de animatie en beelden. Datzelfde is ook het geval als je kijkt naar videogames. Daar worden echter regelmatig spellen opnieuw uitgebracht, maar dan met betere graphics. Zou dat misschien iets kunnen zijn wat filmstudio’s zouden moeten doen met hun animatiefilms? Dus betere karaktermodellen, meer details in de sets, maar verder dezelfde film zoals je deze al kent.

Hoe zou jij hier tegenover staan?

8 reacties op “Vraag van de week: Zouden studio’s oude animatiefilms met de technieken van nu moeten updaten?

 1. Je kunt zien dat je geen horrorliefhebber bent, want de nieuwe The Thing is by far slechter dan het origineel. 🙂 Oké, dat terzijde.

  Voor mij hoeft het niet dat oude animatiefilms worden opgepoetst. Het heeft zijn charmes dat de oudere films niet perfect zijn. Dan heb ik het over films zoals The Jungle Book of Sneeuwwitje. Die zijn naar mijn mening al prima.

  • Oh ja, er was nog een nieuwere The Thing. Ik bedoelde die uit 1982, dat was namelijk ook een remake 😉

   Mee eens wat betreft de handgetekende. Maar wat als je bijvoorbeeld een Luxo Jr of Tin Toy…die baby bij de laatste is gewoon eng om te zien…

 2. Van mij hoeft het ook niet. De vroegere animatiefilms waren nog lekker 2d. Alles wat nu uitkomt is 3D en lijkt zo gemaakt. Simpel is vaak ook erg goed. Kijk maar naar The Lion King, Jungle Book en Finding Nemo. Allemaal tijdloos en 3D verandert daar denk ik niets aan. Eerlijk is eerlijk, die nieuwe technieken zijn wel heel mooi.

 3. Ik vind de geremasterde versie al meer dan genoeg. De ‘leeftijd’ van een film heeft ook wel wat. Kijk naar Cinderella of Snow White, de manier waarop het gemaakt is, waarop de stemmen klinken hoort (voor mij) bij de ervaring.

  • Sta daar helemaal achter bij dat soort films, maar zou een remaster van een 3d film die opnieuw gerendered wordt met up to dat modellen en omgevingen wel tof vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.