Aankondiging: De 5 beperkingen blogathon

De 5 beperkingen blogathon

Na de Mijn Film Alfabet blogathon en de Film Bekentenissen blogathon (en natuurlijk de twee nog lopende “De Tien” blogathons) is het tijd voor de vijfde blogathon dit jaar en deze keer is dat een zeer uitdagende, die verspreid zal zijn over vijf maanden.

Introductie

Wat doe je er aan om een betere blogger/schrijver te zijn? Daag je jezelf genoeg uit om te kunnen groeien of ben je inmiddels in het ritme gekomen en geniet je van die “comfort zone” maar ben je eigenlijk een beetje “vastgeroest”? Een tijd geleden zag ik de documentaire The 5 Obstructions en dat was de inspiratie voor deze blogathon.

Waar gaat de film The 5 Obstructions over?

Regisseur Jørgen Leth kreeg de opdracht van Lars von Trier om één van z’n films (The Perfect Human) vijf keer opnieuw te maken. Elke keer kreeg hij echter een specifieke opdracht die hem beperkte (bijvoorbeeld dat de film in Cuba moest zijn opgenomen en een shot uit maximaal 12 frames mocht bestaan of dat de film animatie moest zijn). Het idee erachter was om de filmmaker uit te dagen, hem te dwingen om iets te maken buiten z’n comfort zone dat de moeite waard was om te kijken, ondanks de beperkingen.

Wat houdt de 5 Beperkingen blogathon dan in?

Dit is geen blogathon waar je slechts één artikel schrijft en je klaar bent. Dit is een blogathon waarvoor je 5 blogposts moet schrijven (1 elke maand), met elke keer een andere beperking. Het doel? Om jezelf uit te dagen als blogger/schrijver en je te dwingen dingen te doen die je normaal niet zo snel zou proberen, om je zo (hopelijk) te leren hoe je nog beter kan bloggen. Mocht je je zorgen maken over de beperkingen die ik verzin, dan kan ik je verzekeren dat het een aantal leuke beperkingen zijn die je uitdagen en waar je (waarschijnlijk) van zult genieten aangezien het dingen zijn die je soms nog niet eerder gedaan hebt.

Hoe werkt deze blogathon?

Aan het begin van elke maand maak ik via De Filmkijker de nieuwe beperking voor die maand bekend en krijg je een hele maand om je artikel/recensie te schrijven. Die kan je publiceren wanneer je wilt, zolang het maar in dezelfde maand is. De link naar je artikel kan je vervolgens in de reacties onder de beperking achterlaten (of naar me mailen). Aan het einde van de maand controleer ik wie het gelukt is om te voldoen aan de beperking en publiceer ik een overzicht. Dit gebeurt ook voor de vier overige beperkingen.

Geìnteresseerd?

Deze blogathon begint op 1 november, wanneer de eerste beperking bekend zal worden gemaakt. Mocht je nu al vragen hebben, dan hoor ik dit graag.

20 reacties op “Aankondiging: De 5 beperkingen blogathon

    • Ja, ik heb ook veel last van die beperking de laatste tijd, heb veel te veel ongelezen blogposts van anderen waar ik niet aan toegekomen ben….

  1. Pingback: De 5 Beperkingen blogathon: Beperking 1 | De Filmkijker

  2. Pingback: Beperking 1: Yoga Hosers (2016) | De Filmkijker

  3. Pingback: Beperkingen blogathon #1 – Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) review – BE COOL, SODAPOP

  4. Pingback: De 5 beperkingen blogathon: beperking 1 De ProtagonistenDE PROTAGONISTEN

  5. Pingback: Beperkingen blogathon – beperking #2 – BE COOL, SODAPOP

  6. Pingback: De 5 Beperkingen blogathon: Beperking 3 | De Filmkijker

  7. Pingback: De 5 Beperkingen blogathon: Beperking 4 | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.