Vraag van de week: Wat voor filmgerelateerd fenomeen zou je in de ban doen?

Vraag van de week

Alhoewel we allemaal van films houden zijn er soms zaken die ons kunnen frustreren. Daarom heb ik deze week een makkelijke vraag:
Wat voor filmgerelateerd fenomeen zou jij in de ban doen?

Zelf zou ik filmtrailers verbieden. Ik kijk ze niet en vind het vervelend om er doorheen te moeten zitten in de bioscoop (en te proberen ze zo veel mogelijk te negeren) tot de film start. Ik ben benieuwd wat het voor jou is.

19 reacties op “Vraag van de week: Wat voor filmgerelateerd fenomeen zou je in de ban doen?

 1. Pauzes tijdens een film. In de bioscoop vaak op het verkeerde moment midden in een scène en soms te lang. De vele onderbrekingen bij films op tv zijn voor mij de reden dat ik ze haast nooit kijk, met als dieptepunt dat een film voor een uur wordt onderbroken door hart van Nederland of zoiets.

 2. Voor mij hoeven de reclameboodschappen niet voor de film (hoewel ik de noodzaak wel begrijp). En ik kan me ook soms ergeren aan overgehypte films. Laat die films zelf hun weg zoeken. Als ze echt goed zijn, bereiken ze uiteindelijk toch het grote publiek. De marketingmachine van Hollywood hangt me soms het strot uit. Films uit andere landen (die vaak veel beter zijn) bereiken zo soms nooit de bioscopen…

 3. Dat weet ik wel. Het licht aandoen in de bioscoopzaal als de aftiteling nog loopt. Erg onrespectvol naar alle makers van de film en voor de mensen die dat wel willen zien. Ik snap dat mensen willen gaan, maar dan moeten ze zelf maar opletten waar ze lopen. Het is tenslotte een avondje (of middagje) weg, dus je maakt mij niet wijs dat ze haast hebben om te gaan 😉

  • Ja, vaak gebeurt dat automatisch en dat kan af en toe frustrerend zijn. Maar ik moet ook toegeven dat ik vaak tijdens de aftiteling wegga…

 4. Ik ben het eens met De Protagonisten. Het is vooral bij Marvel films zo ontzettend irritant als het licht eerder aangaat, iedereen de zaal uitloopt en dat je niet eens normaal kan genieten van de after credit scenes zonder dat er mensen aan je vragen of ze er alsjeblieft even langs mogen 🙁

  • Inderdaad, gelukkig is er een site waar je kan zien of er zo’n scène inzit…nog erger als je blijft zitten en er is niets 🙂

 5. Ik sluit me aan bij de Protagonisten. Bij Pathé vliegen de lichten direct aan als de film afgelopen is (soms zelfs net daarvoor, als de film per ongeluk iets te laat is ingestart), met als gevolg dat driekwart van de mensen direct al begint te lopen. Bij, pak ’em beet, Jack Reacher is dat niet zo erg, maar als een film wat serieuzer is en indruk heeft gemaakt zie ik graag een korte tussenpoos. Deels om wat de Protagonisten zeggen, deels ook omdat mijn eerste impuls na zo’n film is om even te blijven zitten en na te genieten. Dat heeft geen zin als iedereen de zaal uit stormt en het licht al aan is.

 6. Ik weet niet of dit bij het fenomeen hoort maar de merchandising mag van mij afgeschaft worden
  Nu Marvel en lucasfilms bij Disney zitten verwacht ik het ergste……

  • Ik denk dat daar niet zoveel in zal veranderen. Star Wars is de oorzaak van al die merchandising en Marvel deed dat ook al veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.