Mascots (2016) – Recensie

recensie mascots

Na eerder dit jaar als deel van m’n Blindspot films Best in Show te hebben gekeken, wilde ik graag meer werk zien van Christopher Guest. Deze regisseur staat bekend om z’n “ensemble casts” (waarvan diverse acteurs regelmatig in z’n films terugkomen) en z’n speciale manier van werken, waarbij er altijd sprake is van veel improvisatie. Mascots is z’n nieuwste film, die nu exclusief te zien is op Netflix.

review mascots

De film vertoont veel overeenkomsten met Best in Show. Die film ging over de wereld van hondenshows en volgde diverse eigenaren met hun honden die zich voorbereidden op de show. Mascots draait om een andere competitie, namelijk die, zoals de titel al weggeeft, met mascottes, die één keer per jaar samenkomen om mee te doen aan een competitieve wedstrijd. De deelnemers zijn divers. Mike (Zach Woods) en Mindy Murray (Sarah Baker) zijn een getrouwd stel, die samen altijd deelnemen, maar waarbij er wat onderlinge issues zijn. Tommy ‘Zook’ Zucarello (Chris O’Dowd) is de bad boy onder de mascottes. Hij speelt een vuist en is door z’n opvliegende persoonlijkheid al in diverse arena’s de toegang ontzegt. Samen met vele anderen doen ze meer aan de wedstrijd, die streng wordt beoordeeld door een ervaren team van voormalige mascottes.

” werkt helaas niet altijd…”


 Alhoewel ik Best in Show fantastisch vond, werkte Mascots voor mij een stuk minder goed. De film zit vol met de typsiche humor die bij een Guest film hoort, maar die werkt helaas niet altijd. Ook is de opbouw van het geheel wat zwakker. De competitie komt niet goed uit de verf en echte spanning ontbreekt. Als je nog nooit een film van deze regisseur gezien hebt dan is dit misschien niet de beste film om mee te beginnen, maar als je bekend bent met zijn werk valt er regelmatig echt wel wat te genieten.

2 reacties op “Mascots (2016) – Recensie

  1. Comedy-films zijn niet mijn ding, denk ik. Er zijn geweldige comedyfilms, zoals de eerste Anchorman en de originele Ghostbusters, maar van de synopsis van Mascots word ik niet echt warm of koud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.