Vraag van de week: Hoe belangrijk is een goedgekozen titel voor een film?

Vraag van de week

De titel van een film kan net zo belangrijk zijn als het maken van een film. Als je een titel te generiek maakt loop je het risico dat de film niet opvalt en dat het mensen niet aanspreekt. Maak je het te cryptisch, dan weten mensen niet waar het over gaat. Ik kan me nog goed herinneren dat een aantal jaren geleden veel kritiek was over de titel John Carter (ook zelf maakte ik er een artikel over die er grappen over maakte). Zelfs een film als Edge of Tomorrow kreeg bij z’n release op DVD een andere titel in de vorm van Live.Die.Repeat. Bij Nightcrawler waren er mensen die dachten dat het een superheldenfilm was, iets wat ook bij Captain Fantastic het geval is.

Voor mij persoonlijk maakt de titel van een film niet heel veel uit omdat ik verder kijk dan de titel, maar ik denk dat voor het grote publiek een titel wel aansprekend moet zijn.

Hoe belangrijk is een goedgekozen titel voor een film volgens jou?

10 reacties op “Vraag van de week: Hoe belangrijk is een goedgekozen titel voor een film?

  1. Eigenlijk is een titel voor mij totaal niet belangrijk. Belangrijker is wie regisseert, wie meespeelt en welk verhaal de film te vertellen heeft. Ik ga nooit een film links laten liggen omwille van de titel.

  2. Ik ben heel blij met slechte titels zoals Force Of Execution, Maximum Conviction, Born To Raise Hell of Driven To Kill. Dan weet je vrijwel zeker dat het ook slechte films zijn die je zonder pardon kunt overslaan.

  3. Wat Kurt eigenlijk zegt. Een slecht gekozen titel kan je weghouden van een film, maar goede mensen voor en achter de schermen geeft toch vaak de doorslag. Een titel als I Spit On Your Grave is natuurlijk wel heel ruw. Dan denk je wel van: goddamnn! Maar als je dan ziet dat bijv Robert de Niro of Tom Hanks op dat graf spuugt en een topregisseur dat in beeld brengt: dan gaan we waarschijnlijk toch kijken:

  4. Ik vind het ook niet zo belangrijk, als de bijbehorende beschrijving van de film maar aanspreekt. Al kan ik mij inderdaad ook wel voorstellen dat sommige titels misleidend zijn waardoor je ze niet bezoekt of überhaupt de beschrijving niet leest. Kan dus een gemiste kans zijn vanwege de titel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.