Blindspot films 2016: Update

2016 Blindspot Films

Het jaar vliegt om en we beginnen al bijna aan de laatste drie maanden voordat we weer in 2017 zitten. Aan het begin van het jaar koos ik m’n Blindspot films voor 2016. Dat zijn twaalf titels die ik nog nooit gezien heb, maar waarvan ik het gevoel heb dat ik ze hoor te hebben gezien. De bedoeling is om elke maand er eentje af te strepen, zodat je ze aan het einde allemaal gezien heb. Wat is voor mij de tussenstand?

Aangezien het september is zou ik inmiddels negen van de twaalf films gezien moeten hebben. Als je echter door het jaar heen hebt bijgehouden hoeveel recensies ik over m’n blindspot films heb geschreven dan geeft dat echter een ander beeld. Ik schreef over Pleasantville, Jeux d’Enfants, Russian Ark en Broken Circle Breakdown. Slecht vier titels dus. Maar de realiteit is dat ik er meer gezien heb, sommige al enkele maanden geleden. Aangezien dat al te lang geleden is, heb ik besloten daarvoor geen volledige recensie te geven, maar gewoon een korte “sfeerimpressie”

Love Actually

Love Actually
Deze film zag ik tijdens een romantisch weekendje weg in België, waarbij deze film via de on demand diensten beschikbaar was. Het was een romcom die eigenlijk prima bij zo’n weekend paste en met zo’n cast erg vermakelijk was. Er is wel heel weinig van de film blijven hangen, maar met een score van 8 eentje die ik graag nog een keer zou kijken.

Best in Show

Best in Show
Christopher Guest wilde ik met Best in Show graag een tweede kans geven. This is Spinal Tap was niet echt voor mij, maar Best in Show was erg grappig. De film draait om een hondenshow waarbij diverse karakters worden gevolgd terwijl ze zich voorbereiden op de show. Heb er flink om kunnen lachen en het is genoeg reden om meer films van Guest te gaan zien. Ik kijk nu al uit naar z’n nieuwe film Mascots, die volgende maand op Netflix zal verschijnen. Deze film heeft ook een 8 ontvangen.

The Lady from Shanghai

The Lady from Shanghai
Orson Welles mag misschien na Citizen Kane nooit meer een film gemaakt hebben die dezelfde lof heeft ontvangen, maar dat betekent niet dat andere films van hem niet de moeite waard zijn. The Lady from Shanghai is ook van z’n hand en zou eigenlijk veel langer moeten zijn. De studio’s stonden dat echter niet toe, wat uiteindelijk een film oplevert waarvan je merkt dat er nuance mist. Toch bevat deze film een aantal prachtig geschoten scènes, waarvan de laatste paar op een kermis alleen al de moeite waard zijn. Doordat het verhaal wat diepgang miste heb ik deze film uiteindelijk beoordeeld met een 7.

Er zijn dus nog vijf titels die ik niet gezien heb, maar het moet wel lukken die vijf nog voor het einde van het jaar te bekijken. La Femme Nikita ben ik van plan komende week te gaan zien en de anderen zullen snel volgen.

Hoe ver ben jij met het zien van je Blindspot films?

12 reacties op “Blindspot films 2016: Update

  1. Momenteel neem ik op het moviemeter forum deel aan een genre challenge, die me helpt om per genre mijn grootste must-sees af te werken. Deze presenteer ik, ik schrijf erbij en krijg er ook punten voor (spelvorm). Maar ik vind het lastig wat ik nu exact als een blindspot kan beschouwen en wat niet. Ik heb een kijklijst van 400+ films, waarbij ik sommige films heb overgenomen van toplijsten, anderen van tips, en weer anderen op basis van eigen voorkeuren. Welke criteria hanteer jijzelf?

    • Dat is ook wel cool. Ik heb ook een lijst die op dezelfde manier gevuld is. De keuze voor de films waren voor mij de titels waar ik erg benieuwd naar was/die ik al veel te lang in huis had en niet had gezien of waarvan ik echt van mening was dat het niet kon dat ik ze niet gezien had. Dus echt een combinatie van verschillende factoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.