Sisters (2015) – Recensie

Recensie Sisters

Amy Poehler en Tina Fey hebben met hun optredens bij SNL en met de film Baby Mama een grote schare fans opgebouwd. Dat is voornamelijk in Amerika, want hier zijn de twee minder bekend. Amy Poehler heeft echter veel in series gespeeld, maar is ook verantwoordelijk voor het inspreken van stemmen in onder andere Inside Out, Monsters vs Aliens, Horton and Shrek the Third. Tina Fey is misschien wat bekender dankzij films als Date Night en Whiskey Tango Foxtrot. De twee werkten weer samen voor Sisters en de vraag is of dat een geslaagde komedie geworden is.

Review Sisters

Maura (Amy Poehler) en Kate (Tina Fey) zijn twee zussen die van hun ouders onverwacht te horen krijgen dat het ouderlijk huis verkocht is en dat ze er naar toe moeten om hun kamer op te ruimen. De twee zijn in shock en vinden dat dat niet kan omdat er zoveel herinneringen aan het huis verbonden zijn. De twee gaan terug en in hun oude kamer komen ze hun dagboeken tegen. Terwijl Kate vroeger jong en wild was, was dat niet zo voor Maura. Ze besluiten om nog één keer een wild feest te geven waarbij Maura zich een keer onverantwoordelijk mag gedragen. Ze nodigen iedereen uit die ze nog kennen van hun schooltijd en dat brengt nog wat oud zeer naar boven waar ze ook mee om moeten gaan.

“competent gemaakte komedie…”


 Het duurt even voordat de film echt op gang komt. De grappen willen aan het begin niet echt landen en het is pas als het feest begint dat het allemaal wat leuker wordt. Zoals je al kan verwachten gaat het allemaal niet volgens plan en het zijn die situaties die de basis vormen voor geslaagde humor. John Cena verschijnt de laatste jaren vaker in komedies en hier is hij ook weer aanwezig als stoere drugsdealer waar Kate een zwak voor heeft. Sisters is uiteindelijk een weinig memorabele, maar competent gemaakte komedie waar je tijdens het kijken wel van kan genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.