Vraag van de week: Zet je soms films aan terwijl je iets anders thuis aan het doen bent?

Vraag van de week

Als je echt van films houdt, dan heb je één groot probleem: Er is nooit genoeg tijd om alle films te kijken die je eigenlijk zou willen zien. Er zijn dingen die belangrijker zijn, maar dat betekent niet dat je alleen maar films op kan zetten als je er ook echt voor gaat zitten. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om een film die je al eerder hebt gezien op te zetten terwijl je andere dingen in huis doet, als een soort achtergrondmuziek. Zelf doe ik dat niet veel, maar er zijn vaak genoeg documentaires waarbij de informatie die verteld wordt belangrijker is dan de beelden. Dat maakt ze perfect om bijvoorbeeld kleren bij te vouwen of te strijken. Je kijkt ze wel, alleen niet met je volledige aandacht. Ik vroeg me af of je dit ook wel eens doet:

Zet je soms films aan terwijl je iets anders thuis aan het doen bent?

19 reacties op “Vraag van de week: Zet je soms films aan terwijl je iets anders thuis aan het doen bent?

  1. Soms wel, maar dan zijn het vooral films die ik al 100 keer heb gezien, vrij simpel zijn en toevallig op tv te zien zijn. Ik zet wel eens een serie aan terwijl ik met andere dingen bezig ben. Favorieten op die momenten zijn The Simpsons en Family Guy 🙂

    • Afleiding is thuis altijd een uitdaging, maar bij sommige films kan ik wel andere dingen doen, zolang het maar geen lezen of schrijven is.

  2. Nee, ik ga een film altijd kijken met de intentie alleen daarmee bezig te zijn. Als een film matig of slecht is wil het wel eens voorkomen dat ik ondertussen even m’n appjes check O.i.d. Maar eigenlijk heb ik daar een hekel aan, dus ik doe het alleen als ik een film echt niet de moeite vind, maar hem wel af wil kijken om me een mening te kunnen vormen.

    • Dat zijn denk ik ook het soort shows waarbij dat makkelijk kan. Het is geen ramp als je af en toe een grap mist omdat het uiteindelijk niet essentieel is voor het gehele “verhaal”

Leave a Reply

Your email address will not be published.