The Huntsman: Winter’s War (2016) – Recensie

Recensie The Huntsman Winter's War

Het aantal sprookjes dat de laatste jaren een remake krijgt in de vorm van live action films is groot. En over het algemeen zijn ze best wel leuk om te kijken. Eerder dit jaar wist The Jungle Book bijvoorbeeld indruk te maken, maar dat betekent niet dat dit voor allemaal het geval is. Snow White and the Huntsman probeerde het klassieke verhaal episch neer te zetten, maar slaagde er niet in. The Huntsman: Winter’s War is het vervolg en de vraag is of dat wel nodig was.

Review The Huntsman Winter's War
Kristen Stewart is na de ophef rond haar affaire met de regisseur van de eerste film niet terug, maar zowel Charlize Theron als Chris Hemsworth zijn terug. Maar is het verhaal van Sneeuwwitje niet verteld? Dat is inderdaad het geval, maar deze film speelt zich af voordat Sneeuwwitje in beeld was en kan eigenlijk het beste beschreven worden als een donkere versie van Frozen. Het gaat namelijk over twee zussen, Ravenna (Theron) en Freya (Emily Blunt), waarbij na een schokkende gebeurtenis Freya het koninkrijk verlaat, haar eigen ijspaleis neerzet en niemand toestaat om nog iets te voelen. De overeenkomsten zijn dus duidelijk. Daarnaast wordt het verhaal verteld van hoe The Huntsman (Hemsworth) zo goed werd en zijn gevoelens voor Sara (Jessica Chastain).

“beter is dan het origineel…”


 The Huntsman: Winter’s War is gelukkig beter dan het origineel. De focus ligt, zoals de titel al doet vermoeden om Hemsworth’s karakter, die samen met twee dwergen (gespeeld door Rob Brydon en Nick Frost) op zoek gaat naar de magische spiegel. Daardoor is dit een redelijke avonturenfilm geworden die zich misschien niet kan meten met de toppers van het genre, maar zeker geen straf is om te kijken. Het biedt genoeg drama, liefde, humor, actie en geweld om je te blijven vermaken. Een vervolg dat beter is dan het origineel, nodig niet, maar niet erg.

8 reacties op “The Huntsman: Winter’s War (2016) – Recensie

  1. Ik vond de eerste film juist beter. Deze film was voor mij toch een aardige tegenvaller. Deel een was ook niet je van het, maar die vond ik sferisch wel goed, werd het verhaal meer ingetrokken (van wat ik me ervan kan herinneren). Overigens nog steeds wel degelijk vermaak, deze Winter’s War.

    • Zo zie je maar hoe anders je een film kan ervaren. Het origineel had ik erg veel problemen mee. Stewart vond ik erg slecht, er was te veel geleend van andere films waardoor ik er dus juist helemaal niet in werd getrokken…

  2. Stewart zal ook nooit mijn favoriete actrice worden, maar in tegenstelling tot veel anderen kan ik haar wel uitstaan. Zodoende heb ik me niet zo gestoord aan haar rol, Hemsworth en Theron vond ik wél goed, en dat woog daar wel tegenop.

    • Ik ben geen grote fan, maar ik heb haar in veel betere rollen gezien. Theron had wel plezier in haar rol, volgens mij heb ik dat in de recensie van die film ook geschreven.

    • Dit is echt een geval waar we van mening verschillen. Heb hier zelf meer van kunnen genieten in vergelijking met het origineel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.