Vraag van de week: Zou je extra betalen voor geen reclame in de bioscoop?

Vraag van de week

Sommige zaken zijn zo in bepaalde ervaringen ingeslepen dat we er eigenlijk niet echt veel meer over nadenken. EΓ©n daarvan is de reclame voor de film. En dan bedoel ik niet alleen die van bepaalde dranken of van een keten, maar ook voor films (want dat zijn trailers ten slotte). Natuurlijk zal een bioscoop door middel van de inkomsten van die reclame misschien iets goedkopere kaartjes kunnen bieden, maar het zette me aan het denken. Persoonlijk kijk ik niet naar de reclames/trailers. Ik zit (als ik alleen ben) standaard nog tot de film begint met een koptelefoon op muziek te luisteren en lees nog wat op m’n telefoon. Zelf zou ik het niet erg vinden om bijvoorbeeld een euro extra te betalen om gewoon binnen te lopen en dan meteen een film te kijken. Die tijd die ik daarmee bespaar zou het me wel waard zijn.

Zou jij extra willen betalen om geen reclames en trailers voor een film in de bioscoop te krijgen?

18 reacties op “Vraag van de week: Zou je extra betalen voor geen reclame in de bioscoop?

   • Yup πŸ˜€ Je kan er trouwens ook voor kiezen om dat kwartier als marge te houden he. Wij lopen vaak pas na de reclame de zaal in als de eerste trailer is begonnen of net begint.

    • Nee, ik vind het altijd erg vervelend als mensen nog binnenkomen na de “geadverteerde tijd”, stoor ik me wel aan. Kom gewoon op tijd en val niet in het donker nog mensen lastig die al helemaal comfortabel zitten.

 1. Ik volg Paul. Ook ik vind de tickets nu al peperduur. Ik heb dan ook geen zin om nog meer te betalen. En trailers vind ik eigenlijk wel leuk, net als sommige reclames. Meestal stappen wij echter de zaal pas binnen vlak voor de film begint.

  • Waarschijnlijk ben ik gewoon de uitzondering, maar ik vind een kwartier wachten voordat een film begint eigenlijk veel te lang. En tijd is geld πŸ˜‰

 2. Helemaal eens met Paul en Kurt. De kaartjes zijn al duur genoeg! En ik vind de trailers meestal wel leuk! De andere reclame is, in de bioscoop waar ik meestal heen ga, wel al 3 jaar hetzelfde. Dat ben ik nu wel eens zat, maar dan pak ik meestal mijn telefoon er gewoon bij πŸ˜‰

  • Ik heb een PathΓ© pas en de prijs is dan prima (19 euro in de maand) en ik heb een hekel aan trailers dus tsja, dan zou ik best bereid zijn wat extra te betalen…

 3. Zou hier niet echt meer voor betalen. De reclames zou ik wel kunnen missen, maar als die wegvallen worden de prijzen van de kaartjes alleen maar duurder, en dat zie ik ook niet echt zitten. En vind het altijd wel leuk om de trailers te kijken van films. Dus die mogen zeker wel blijven.

 4. Nee, ik vind het wel prima zo. Meestal praten wij tijdens de reclames en/of de trailers. Als we wat later binnenkomen mis je de reclames sowieso wel en ik moet zeggen dat dat in het filmhuis ook wel meevalt. Trailers kunnen mij ook wel warmmaken om de film te zien. Die overigens dan ook erg kan tegenvallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.