Vraag van de week: Wat vond je van de filmzomer dit jaar?

Vraag van de week

Alhoewel de zomer nog niet afgelopen is, zijn de meeste grote blockbusters dit jaar inmiddels uitgebracht. Terugkijkend naar alle blockbusters moet ik toegeven dat het niet echt een heel erg indrukwekkend jaar was. Ik heb de meeste grote films wel gezien, waaronder Ghostbusters, Jason Bourne, Star Trek, Suicide Squad, Finding Dory, X-Men: Apocalypse, Warcraft en Batman vs Superman. Als ik echter terugkijk heb ik me met de meeste van die films wel vermaakt (met een paar uitzonderingen, maar hebben ze geen van allen een blijvende indruk achtergelaten. Het is wat betreft de “summer blockbusters” daarom een beetje teleurstellend jaar geweest.

Maar ik wil ook graag weten wat jij er van vond:
Wat vond je van de filmzomer dit jaar?

15 reacties op “Vraag van de week: Wat vond je van de filmzomer dit jaar?

 1. Ik treed je volledig bij. Dit was een ontgoochelende filmzomer. Onnodige remakes (Tarzan, Ghostbusters, …), onnodige sequels (Jason Bourne, Finding Dory, …) en het verder uitmelken van het superheldengenre (zullen ze nu echt blijven het warm water uitvinden?). Wel genoten van The BFG en The Conjuring 2. Het had net iets meer mogen zijn, wat mij betreft…

  • Finding Dory vond ik dan wel goed, maar ik weet jouw mening hierover. BFG had ik eigenlijk wel willen zien, maar ben ik niet aan toegekomen.

 2. Geldt ook voor mij. En dat uit zich vooral in het feit dat ik de grotere filmreleases van deze zomer zelden echt goed vond. DC stelde zwaar teleur (Batman v Superman, Suicide Squad), Bourne en Tarzan waren onnodig, en Ghostbusters en Dory heb ik niet eens gekeken (bewust).

  Star Trek en the BFG en vooral X-Men en Now You See Me 2 vond ik wél leuk, maar daarmee nog niet per definitie goed (laatste twee zitten daar wel dicht tegenaan).

  De enige grote release van de laatste paar maanden die ik wel echt goed vond was the Jungle Book. De grootste teleurstelling? Misschien wel Warcraft.

  Mijn favoriete film van dit jaar tot nu toe, the Revenant, zag ik al erg vroeg, terwijl ik me nu vooral verheug op het najaar (met o.a. Assassin’s Creed, Star Wars en Fantastic Beasts).

  Daarmee is het ook voor mij een aardig teleurstellende filmzomer geworden.

  • X-Men vond ik zelf ook niet goed en omdat ik geen fan was van de orginele Now You See Me heb ik het vervolg niet bekeken.

   The Jungle Book was inderdaad erg goed en Warcraft steld inderdaad teleur. The Revenant staat ook hoog op m’n lijstje, maar hij is minder goed gevuld dan ik zover in het jaar verwachtte.

 3. Ik vond het ook maar matig. Hoop zo enorm dat Assassin’s Creed goed is. Die spellen zijn geweldig, maar game-verfilmingen zijn tot nu toe nog altijd zwaar dramatisch geweest.

 4. Gemiddelde zomer… Ik heb nog niet alles gezien, maar wat ik tot nu toe heb gezien zijn vermakelijke films, maar ook niet veel meer dan dat.

  • Erg goed vraag en ik heb even tot 2010 teruggezocht en wat betreft de filmzomer denk ik dat 2014 wel een goed jaar was.

   • The Theory of Everything, Transformers: Age of Extinction, Gone Girl, Godzilla, Interstellar, Big Hero 6, American Sniper, Edge of Tomorrow,
    The Fault in Our Stars, Fury, The Other Woman, The Equalizer, Ride Along.

    Klopt 2014 was zeker een goeie jaar. 🙂

 5. Ik heb deze zomer geen van de titels gezien die je opnoemt. Ik heb mij wel vermaakt met enkele Spaanse films, maar meer ook niet. Om eerlijk te zijn moeten wij onze bioscoopbezoekjes ook weer oppikken, want dat is er (door omstandigheden) wel een beetje bij ingeschoten. Op naar een mooi najaar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.