Vraag van de week: Zou je zelf een film willen maken?

Vraag van de week

De vraag van deze week gaat over je eigen ambities om films te maken. Nu heb ik zelf nooit echt de drang gevoeld om films/documentaires te maken, maar ik kan altijd wel erg genieten van het filmen en editen van materiaal (voornamelijk vakantiefilms, in het verleden wel eens wat bruiloften). Recent ben ik wel voor m’n verdwenen bioscopen van Rotterdam begonnen met filmen en ik was uiteindelijk erg tevreden met het resultaat. Ook voor Cinerama ben ik bezig hetzelfde te doen, maar daar heb ik nog niet de tijd voor kunnen vinden. Met een goede telefoon kan je al indrukwekkende resultaten bereiken (kijk bijvoorbeeld op Netflix eens naar Tangerine, die geheel op een iPhone 5c geschoten is) en de mogelijkheden liggen voor iedereen voor het grijpen. Als ik zie hoeveel tijd ik al kwijt ben aan een aantal korte films die ik gemaakt heb zou ik simpelweg de tijd niet kunnen vinden voor een uitgebreide documentaire. Als ik de tijd wel zou hebben, dan zou ik het echter wel eens willen doen.

Zou jij wel eens zelf een film willen maken?

16 reacties op “Vraag van de week: Zou je zelf een film willen maken?

 1. Ja. Altijd al mijn droom geweest. Vroeger wat actiefilms gemaakt met jongens, nu al jaren veel televisie camerawerk en regie gedaan, producties bedacht en voltooit, ik edit ook al jaren en ben nu een jaar serieus scenario’s aan het bestuderen en leren te maken. Zaterdag begonnen met het uitdenken van mijn echte eerste script, die ik ook hoop te kunnen verfilmen en in de bioscopen kan krijgen. Veel gele briefjes en pagina’s vol personagebeschrijvingen, maar bijzonder tof om dat uit te vogelen 🙂

 2. Yep; zelfs al een keer gedaan. Dat is bijna 8 jaar geleden dus het was no-budget en natuurlijk nooit officieel uitgebracht, maar was ontzettend leuk om te doen. Al zou ik het met de kennis die ik nu heb zo anders aanpakken…

  Dus als er in filmblogwereld ooit nog een project ontstaat om een film te maken, count me in!

 3. Dit was een jongensdroom van mij. Ik wilde de opleiding volgen maar mijn ouders vonden dat niet okee. Uiteindelijk ben ik lid geworden van een amateurfilmclub en maak ik bijna jaarlijks één of twee korfilms, waarmee we (op amateurniveau welteverstaan) al behoorlijk wat prijzen mee behaalden. Ik heb zelfs een eigen YouTube-kanaal met een aantal van mijn filmpjes: https://www.youtube.com/c/kvsmiley. Naast actief films kijken, muziek beluisteren en naar theater gaan, is films maken één van mijn favoriete hobby’s, naast toneel spelen en schrijven.

  • Jammer dat je die opleiding niet hebt kunnen doen, maar wel mooi dat je uiteindelijk toch je creativiteit op dat vlak kwijt kunt!

 4. Ik wilde eerst zeggen dat ik er misschien eentje wilde schrijven, maar dan zit ik te denken aan het proces van produceren, regisseren, casten etc. en wil ik dat er ook allemaal bij doen, want ik zou dat niet snel aan iemand anders over laten. Dus.. ja. Ik zou best een film willen maken.

 5. Nee dat laat ik liever aan andere over. Naast mijn vele hobby’s die ik al heb, zou dit er een teveel zijn. Daarnaast zou ik ook niet weten hoe ik jet aan moet pakken door gebrek aan kennis en netwerk. Overigens zou mij vriendin er ook niet echt blij mee zijn, want dat heb ik geen tijd meer voor haar 🙂

 6. Ik heb niet de behoefte om echt een film te maken, maar scenario schrijven heb ik altijd wel leuk gevonden. Ik heb er ooit een boek over gelezen en ben ik aan verschillende scripts begonnen, maar ik heb ze nooit afgemaakt.

 7. Nee, maar ik wil wel een script schrijven. Ik heb in ieder geval al in het klad een scenario liggen en ik moet er nog een keer iets mee doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.