Vraag van de week: Voel je een drang om de nieuwste films te zien in de week dat ze uitkomen?

Vraag van de week

Het aantal films dat er elke week in de bioscoop uitkomt is immens. Vaak zijn er 2 a 3 grote titels en daarnaast nog diverse kleinere films en om het allemaal bij te houden is bijna onmogelijk als je dan ook nog eens de titels die op de diverse VOD-diensten beschikbaar zijn. Toch wordt je als filmkijker constant gebombardeerd met reclames voor de grote blockbusters (zowel in de bioscoop, tv als op bv. Youtube) zodat je op de hoogte bent dat een film uitkomt en waarbij de studio’s hopen dat je ‘m zo snel mogelijk gaat bekijken.

De vraag van deze week:
Voel je een drang om de nieuwste films te zien in de week dat ze uitkomen?

Zelf voel ik de drang nooit zo sterk om films zo snel mogelijk te zien. Natuurlijk zijn er af en toe uitzonderingen (zoals afgelopen weekend, toen ik Jason Bourne zo snel mogelijk wilde zien) en zo ga ik komende woensdag naar Suicide Squad (omdat ik hiervoor ben uitgenodigd), maar ik vind het prima om een film waar ik in geïnteresseerd ben pas twee of drie weken later te gaan bekijken. Recensies van de nieuwste films leveren natuurlijke extra bezoekers op, maar ik ben een beetje afgestapt om maar alles wat er uitkomt meteen te willen kijken alsof het een verplichting is. Ik wil films zien die m’n interesse wekken en dat zijn ook regelmatig oudere films, thuis op de bank of onderweg in de trein. Hoe zit dat bij jou?

16 reacties op “Vraag van de week: Voel je een drang om de nieuwste films te zien in de week dat ze uitkomen?

  1. Nee, ik zou er juist eerder voor kiezen om de films later te bekijken, dan worden de films meestal minder bezocht waardoor het rustiger in de zaal is.

    • Zo de antwoorden lezende verbaasde me het eerlijk gezegd dat veel anderen ook liever niet de eerste week de film zien. Had ik niet verwacht!

  2. Ik voel de drang gelukkig steeds minder. In het begin had ik het gevoel dat ik een film zo snel mogelijk MOEST zien en recenseren, maar gelukkig heb ik dat kunnen loslaten en kan ik weer wat meer genieten van de nieuwste bioscoopfilms 🙂

  3. Het ligt er voor mij maar aan wélke film. De Lord of the Rings-films heb ik binnen een week van release gekeken. Maar verder heb ik dat maar met weinig films gehad.

    • Grappig dat iedereen de rust op zoekt…als ik het zo proef zijn de meeste filmliefhebbers dus eigenlijk niet op zoek naar het delen van de filmbeleving, maar gewoon het op een heel groot scherm kijken 😉

  4. Ik heb een beetje hetzelfde gevoel. Toen ik jonger was, wou ik de nieuwste films zo vlug mogelijk zien. Nu ben ik echter veel kritischer, dus selectiever, geworden waardoor ik heel vaak de nieuwste films gewoon thuis bekijk.

  5. Ik kijk een film wanneer ik er zin in heb. Natuurlijk wil ik de nieuwse films snel zien, omdat ik heel nieuwsgierig ben. Maar als dat niet lukt is het ook geen ramp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.