Vijf Netflix-tips: Documentaires

welke Netflix documentaires tips

Netflix biedt zoveel films en series aan dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Alhoewel de meeste mensen de voorkeur lijken te geven aan vermaak biedt de documentaire sectie ook veel materiaal aan dat de moeite waard is. Eerder schreef ik al 5 redenen op waarom je documentaires zou moeten kijken, nu dus 5 tips die je meteen zou moeten zien.

Cartel Land

Recensie Cartel Land
Sicario lieft al op gedramatiseerde wijze zien dat Mexico een groot drugsprobleem heeft. Cartel Land laat de werkelijkheid zien. Het laat zien wat de gevolgen zijn op de diverse steden en hun gemeenschap en hoe een aantal van hen het niet langer pikte en besloten er zelf wat aan te doen, met aan het hoofd een charismatische man die in het dagelijks leven arts is. Het laat zien hoe militante groepen in Amerika hun grenzen beschermen, maar laat ook beelden zien van hoe de drugs gemaakt worden. Al snel kom je er achter dat het geen zwart/wit verhaal is.
[Mijn recensie]

The Fear or 13

The Fear of 13 Recensie
Het klinkt misschien saai, maar in deze documentaire is er maar één persoon aan het woord: Nick Yarris. Deze ter dood veroordeelde man weet op compleet fascinerende wijze te vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Ondersteund met beelden die z’n verhaal kracht bijzetten is The Fear of 13 een must see.
[Mijn recensie]

Somm

SOMM
Alhoewel het vervolg op Somm ook op Netflix staat, is het de originele documentaire die me erg wist te boeien. Ik heb zelf helemaal niets met wijn, maar je mond valt open als je ziet wat iemand allemaal behoort te weten om te slagen voor zijn sommelier examen. Niet alleen moeten ze alle wijnstreken kennen, maar ze moeten ook aan de wijn kunnen proeven waar deze vandaan komt en welke subtiele smaken deze bevat. Ronduit boeiend.
[Mijn recensie]

The Boys: The Sherman Brothers

The Boys: The Sherman Brothers' Story recensie
De naam is misschien niet bekend, maar de broers Sherman zijn verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de Disney-liedjes uit de klassieke films. In deze documentaire leer je meer over het proces achter het maken van de nummers, maar vooral hoe deze twee succesvolle broers uiteindelijk uit elkaar groeiden en weigerden om nog met elkaar te praten. Iets wat je gebaseerd op hun muziek nooit zou verwachten.
[Mijn recensie]

Black Fish

Blackfish
Een impactvolle documentaire die voor zee aquarium Sea World een PR-nachtmerrie zou betekenen. Het blijkt dat de feiten die Sea World het publiek anders zijn dan de werkelijkheid en, nog erger, dat de orka’s in het verleden in het verleden door hun leefomstandigheden al vaker geprobeerd hebben om hun verzorgers te doden en dat dit helaas in sommige gevallen gelukt is. Een enerverende documentaire.
[Mijn recensie]

4 reacties op “Vijf Netflix-tips: Documentaires

  1. De Sherman brothers creëerden geweldige muziek, van zowel Jungle Book, Mary Poppins en Chitty Chitty Bang Bang, maar ook The Aristocats en Bedknobs and Broomsticks. Geweldige muziek.

    • Ja, ze hebben echt heel veel klassiekers op hun naam staan, daarom is het ook zo’n interessante documentaire omdat er heel veel van langs komt 🙂

  2. Ik heb Black Fish al een tijdje op mijn watch list staan, maar ik heb eigenlijk bijna nooit zin om een docu te kijken. Ik wil graag ontsnappen aan de echte wereld als ik tv kijk :p

    • Kan ik helemaal begrijpen, maar een goede documentaire kan je net zo goed een hele andere wereld intrekken die voor je onbekend is. Geef in ieder geval The Fear of 13 een kans (en natuurlijk Black Fish ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published.