Tony Robbins: I Am Not Your Guru (2016) – Recensie

Recensie Tony Robbins- I Am Not Your Guru

Hoe goed ken je jezelf? Natuurlijk weet je waar je goed en slecht in bent en welke eigenschappen je zoveel mogelijk voor anderen verborgen houdt, maar hoe diep durf je in jezelf te kijken? En als je dat durft, ben je dan bereid er iets aan te doen en ook over de minder mooie kanten te praten? Durf je kwetsbaar te zijn? Tony Robbins heeft een naam voor zichzelf gemaakt door het schrijven van zelfhulp boeken en toert de wereld rond waar hij presentaties geeft. Hij ziet er uit als een professionele worstelaar, heeft grote handen en een onderkaak uit steen gehouwen. Hij vloekt constant om z’n deelnemers te shockeren en wakker te schudden. Toch zijn mensen bereid om $5000 te betalen om aanwezig te zijn bij z’n “Date With Destiny” seminars. In deze documentaire wordt hij tijdens een zes-daags seminar gevolgd en krijg je als kijker een idee van zijn manier van werken.

Tony Robbins I Am Not Your Guru review

Robbins is een erg charismatische man die in staat is om de mensen die hij aanspreekt zich snel open te stellen en hun problemen te delen en ze ervan te overtuigen om het anders te doen. Of dat nu een suïcidaal persoon is zoals aan het begin van de film of een vrouw die in aanwezigheid van 2500 man het via de telefoon uitmaakt met haar vriend na een gesprek met Robbins. I Am Not Your Guru is een soort concertfilm waarbij het vooral gaat om wat er op de vloer gebeurt, de mensen die hij helpt en de momenten waarop de muziek aanzwelt om mensen iets te laten voelen. Regisseur Berlinger laat zo nu en dan ook zien wat er achter de schermen gebeurt, maar er zijn onvoldoende momenten waar hij door weet te dringen tot Robbins de persoon in plaats van z’n publieke imago. Toch is het fascinerend om te zien wat Robbins in staat is te doen en impact te hebben op de aanwezigen. Want als het ze helpt hun leven op orde te krijgen en hun eigen problemen eindelijk aan te pakken is de manier waarop dat gedaan wordt minder van belang. Als je op zoek bent naar inzicht dan biedt deze documentaire niet, maar het kan wel inspireren.

Tony Robbins: I Am Not Your Guru is beschikbaar via Netflix

4 reacties op “Tony Robbins: I Am Not Your Guru (2016) – Recensie

  1. Ik heb na het zien van deze docu meteen wat seminars van hem bekeken op internet en ik heb deze week allemaal dingen gedaan die ik eigenlijk niet zo goed durfde en ben een stuk rustiger in mijn hoofd 🙂 Aanrader dus voor de onrustige medemens die wat inspiratie nodig heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published.