Vraag van de week: Kijk jij nog films die op TV worden uitgezonden?

Vraag van de week

Het is weer het begin van een nieuwe week. Voor mij een weekje vrij (niet dat ik een echte vakantie gepland heb, maar een paar dagen niet werken is natuurlijk heerlijk). Afgelopen weekend heb ik slechts twee films gezien (het weer was veel te lekker), de documentaire Top Spin op Netflix (redelijk interessant, over vier tiener die als tafeltennisser zich willen kwalificeren voor de Olympische Spelen) en de film Lost in Laos waarover ik binnenkort nog een recensie zal plaatsen.

Maar je leest dit artikel natuurlijk voor de vraag van deze week. Op twitter en ook op andere filmblogs komen er regelmatig tips langs van films die op een bepaalde dag op TV worden uitgezonden. Daar zitten af en toe zeer interessante titels tussen, maar ik vroeg me af:

Kijk jij nog films die op TV worden uitgezonden?

Voor mij is het antwoord erg simpel: Als ze getoond worden op een commerciële zender waar je dus minstens een half uur extra aan reclames voor je kiezen krijgt dan begin ik er niet aan. Dan wacht ik wel tot het op Netflix staat. Niets is vervelender als een film die in kleine stukjes opgehakt is en waar je dus steeds uit het verhaal wordt gehaald. Wanneer zo’n film echter op NPO2/Canvas of door de BBC wordt uitgezonden dan komt het nog wel voor, maar zeer sporadisch. De laatste film waarbij dat was, was The Lunchbox, een tip van De Protagonisten. Ik ben benieuwd hoe dat met jou zit.

22 reacties op “Vraag van de week: Kijk jij nog films die op TV worden uitgezonden?

  1. Zeer zelden, maar nooit op het moment dat deze wordt uitgezonden. Dan neem ik de film liever op en dan ik de irritante reclames doorspoelen.

  2. Hoi, ik heb geen televisieaansluiting zodat ik alleen dvd’s kan kijken en dat bevalt me zeer goed. Op deze manier zie ik alleen de films die ik echt graag wil zien en laat ik de rest aan mij voorbijgaan. Groet, Erik

  3. Voor ons is deze vraag eigenlijk moeilijker dan gedacht. Wij geven iedere week zelf wel een paar TV TIPS (dank voor de link), maar ze kijken doe ik vaak niet. Wel neem ik ze met enige regelmaat terug, omdat ik ze heb opgenomen. Onze TIPS komen ook vaak zo laat dat ik het niet volhoud. Op de commerciële zenders kijk ik ze dan wel iets vaker, ondanks de vervelende reclames. Kan ik even drinken pakken of andere dingen doen. Daar komen de films op iets schappelijkere tijden.

  4. Ik kijk nog weinig films op tv, en als het even kan zonder de reclames. ik schrik elke keer weer als ik zie hoe lang een film duurt door de reclame onderbrekingen.

  5. Zelden, en dat komt echt doordat ik een gruwelijke maling heb aan reclames tussendoor. Bij een ander programma geen probleem, maar bij een film wel. Wel is het zo dat er soms (oudere) films worden uitgezonden die niet of nauwelijks verkrijgbaar/te zien zijn, in die gevallen wil ik er nog wel eens voor gaan zitten.

  6. Ik kijk sowieso geen televisie meer. Ik heb er zelf geen en de schaarse momenten dat ik bij mijn ouders ben zit ik me alleen maar te ergeren over wat er wordt uitgezonden. Films (en series) heb ik sowieso al weinig op TV gekeken. Soms van die klassieke James Bond films, op zenders als Veronica.

  7. Het is afhankelijk van welke film het is. Van die simpele komedies of romantische komedies wil ik nog wel eens kijken op tv met reclames. Maar laatst was ook Robin Hood te zien. Dat soort films duren vaak te lang omdat er erg veel reclame in gestopt wordt. Dus die kijk ik dan ook niet graag op tv.

    • Op die manier kan je nog doorspoelen, dat is wel een mooie oplossing. Hoe zit het in België met het aanbod van on demand diensten?

  8. Als er een ‘klassieker’ zoals Jurassic Park wordt uitgezonden kijk ik altijd wel of zet ik hem op de achtergrond aan en als het een film betreft die ik graag wil zien en nog nooit heb gezien dan neem ik hem op met de mediabox zodat ik hem later kan terugkijken en de reclame kan doorspoelen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.