Me Before You (2016) – Recensie

Recensie Me Before You

Heb je dat ook wel eens? Dat een bepaald element in een film zo opvalt dat je er niet aan kan doen dan er constant op focussen? Dat was voor mij het geval bij deze romantische film, Me Before You. Voordat je verder leest is het misschien beter dat je de film eerst zelf bekeken hebt, want anders gaat het je misschien te veel afleiden, maar ik werd constant afgeleid door de wenkbrauwen van Emilia Clarke (Game of Thrones, Terminator: Genisys). Misschien dat haar voorhoofd anders werkt dan bij anderen, maar haar wenkbrauwen maakten regelmatig bewegingen die ik andere wenkbrauwen nog nooit heb zien maken. Maar als je die kan negeren (wat mij niet lukte), is Me Before You de romantische film die je zou verwachten?

Review Me Before You

Lou Clark (Emilia Clarke) is een jonge vrouw die uit een arm gezin komt en hard moet werken om er voor te zorgen dat de familie rond kan komen. Ze kleed zich opvallend en praat erg graag. Wanneer ze ontslagen wordt moet ze op zoek naar een nieuwe baan. Ze krijgt er diverse aangeboden, maar ze stopt er telkens snel mee. Totdat er een kans langskomt om voor een gehandicapte man te zorgen, Will Traynor (Sam Claflin). Hij is door een ongeluk aan z’n armen en benen verlamd en heeft een verpleger die hem helpt. De taak van Lou is om er voor te zorgen dat hij niet alleen is. De initiΓ«le relatie is kil omdat Will zeer negatief in het leven staat. Lou wil dat echter veranderen en bedenkt een plan om dat voor elkaar te krijgen.

“Me Before You is de romantische film die je zou verwachten…”


 De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Jojo Moyes. En natuurlijk volgt het verhaal de typische romantische komedie opzet, maar voegt ook voldoende drama toe om het net even wat anders te maken. Emilia Clarke (en haar wenkbrauwen) is een aangename verschijning die de film hart geeft en het karakter leven in blaast. Claflin is beperkt in wat hij kan uitbeelden, maar doet wat nodig is voor de rol. Wel is het jammer dat de eerste grap wanneer de twee ontmoeten er eentje is die je in dit soort situaties altijd ziet (The Fundamentals of Caring die ik de dag ervoor zag had ‘m namelijk ook), maar het is de film vergeven. Me Before You is de romantische film die je zou verwachten en die de fans van dit soort films zal bekoren.

20 reacties op “Me Before You (2016) – Recensie

 1. Lijkt me een 13 in een dozijn chickflick maar desalniettemin zou ik deze nog wel willen zien. In de bios werd ik geconfronteerd met de trailer maar die zag er zo slecht niet uit.

  • Denk dat het zo samen wel leuk is. Maar ik verwacht natuurlijk wel te lezen wat je van haar wenkbrauwen vond πŸ˜‰

 2. Emilia Clarke heeft inderdaad meer moeite met het in toom houden van haar wenkbrauwen dan met het temmen van draken.

  De film kwam op mij iets te veel over alsof hij was gemaakt door een marketingbedrijf. Neem een verhaal dat lijkt op het immens succesvolle Intouchables, cast acteurs uit de populairste televisieserie van dit moment en zet een paar grote artiesten op een nadrukkelijk aanwezige soundtrack. Succes verzekerd. Ik had best zin om me ongegeneerd te laten meeslepen, maar helaas verdampte elke opwellende traan door toedoen van veel te luid afgespeelde ballads.

  • πŸ™‚

   Ja, op emotioneel vlak wist hij mij niet hard genoeg te raken, wat natuurlijk wel de bedoeling is van dit soort films…

 3. Een verjaardagscadeau voor je moeder, en zelf in het bezit van het abonnement…
  Ineens zat ik tussen de sniffende huismoeders en tienermeisjes.
  Ik vond het zelf eigenlijk ook een prima film, die niets nieuws laat zien, maar wel gewoon aardig wegkijkt. Deed veel denken aan Intouchables (excentriek figuur wordt aangenomen om man te verplegen). Al ging het daar uiteraard om vriendschap, hier om liefde.
  De wenkbrauwen van Emilia Clarke zijn me geen moment opgevallen, maar ik vond haar rol leuk. Was weer eens iets (compleet) anders t.o.v. haar rol als sterke despote in Game of Thrones.

  • πŸ™‚ Dat is inderdaad een ervaring en met twee tienerdochters weet ik er alles vanaf…

   Intouchables is natuurlijk veel beter (en leuker). Ik heb Game of Thrones niet gezien (ja, die mensen bestaan nog), maar ben dat ooit nog wel eens van plan.

 4. Ik ben erg benieuwd naar deze film geworden, vooral omdat ik al zoveel heb gelezen over Emilia’s wenkbrauwen. Ik wil nu wel eens weten hoe storend het echt is haha

 5. Ja , inderdaad kan het toch niemand ontgaan zijn hoe die wenkbrauwen aanwezig waren, maar voor mij niet storend; gewoon heerlijk laten meeslepen in dit mooie romantische drama

Leave a Reply

Your email address will not be published.