Vraag van de week: Gebruik je filmgerelateerde geluiden op je telefoon?

Vraag van de week

Het weekend is weer voorbij en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd is voor een nieuwe vraag. Als filmfan kan je je liefde voor films op allerlei manieren laten zien. Zelf heb ik diverse filmgerelateerde T-shirts, maar ook op m’n Android Wear horloge heb ik regelmatig een “watchface” die iets te maken heeft met films. Daarnaast bevat ook m’n telefoon een geluid dat gerelateerd aan films.

Gebruik je filmgerelateerde geluiden op je telefoon?

Zelf gebruikte ik jaren het geluid van de telefoons in de serie 24 voor berichtichten. Nadat ik Her zag gebruikte ik een geluid dat je nog zal herkennen als je bij de filmblog meetup aanwezig was (het was één van de vragen), namelijk die als de telefoon in die film afging.

22 reacties op “Vraag van de week: Gebruik je filmgerelateerde geluiden op je telefoon?

 1. Ik gebruik geen geluiden van films maar af en toe durf ik de achtergrond van mijn telefoon wel eens sieren met een beeld uit een film die ik echt goed vond. Zo heb ik vorig jaar een hele tijd Mad Max gezien telkens ik mijn telefoon ontgrendelde.

 2. Lekker flauw maar ik heb een heerlijke ringtone op mijn telefoon waarin de minions hard aan lachen zijn. Zorgt toch wel altijd voor een smile op het gezicht van eenieder die het hoort.

 3. Ik heb een aantal jaren Darth Vader op mijn antwoordapparaat gehad als begroeting, “The force is with you young Skywalker but you are not a Jedi yet.” Heeft ook leuke reacties opgeleverd op het antwoord apparaat.

 4. IK HAD DE VRAAG GOED.
  Dat wilde ik even kwijt.
  Maar nee, ik gebruik geen geluiden van films op mijn telefoon.
  Wel in de derde klas een tijdje het Inception geluid als knop op mijn telefoon gehad.
  Dan zei ik iets dramatisch en drukte ik op de knop. Hier een voorbeeld:

  “Heb jij je huiswerk gedaan?” – “Misschien.” THUUUMM

 5. Nee ik heb geen film gerelateerde geluiden op mijn telefoon.
  Ik heb een kort stukje van Prayer in C van Robin Schulz als ringtone, en dat viel niet mee om te maken voor een IPhone 😉
  Enige nadeel is dat als ik dat nummer ergens hoor ik direct na mijn telefoon grijp.

  • Ja, dat is dan weer een nadeel. Bizar dat het op een iPhone zo moeilijk is een ringtone te veranderen dan…

 6. Voor één vriendin heb ik het onheilspellende deuntje van Halloween als ringtone. Dat klinkt misschien onaardig, maar zij is ook een grote horror fan en ze had het zelf naar me gestuurd dus ik vond het wel bij haar passen haha

  Verder heb ik geen andere filmgerelateerde geluiden op m’n telefoon.

  • Dat is inderdaad cool. Misschien moet ik ook eens gaan verzinnen welke filmgeluiden bij welke vrienden zouden passen 😉

 7. Ik heb ook geen filmgerelateerde geluiden op mijn telefoon. Ik kan mij niet herinneren dat ik dat vroeger wel had. Net als Paul heb ik mijn telefoon ook bijna altijd op stil staan, dus dan is geluid ook niet echt nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.