De vele gezichten van… Elizabeth Banks

De vele gezichten van Elizabeth Banks

Elizabeth Banks werd geboren op 10 februari 1974 in Pittsfield, Massachusetts. Ze speelde toen ze opgroeide baseball en ze reed ook paard. Ze begon met acteren toen ze meedeed aan een toneelstuk op school. In 1992 rondde ze haar middelbare school af. Ze ging naar de universiteit van Pennsylvania waar ze communicatie studeerde, maar ook kleinkunst. Haar echte naam is Elizabeth Mitchell, maar ze veranderde het omdat er een actrice was met die naam.

Alhoewel ze een kans kreeg om in de soapserie Santa Barbara te spelen bedankt ze hier voor. Haar eerste filmrol was Surrender Dorothy. Ze speelde verschillende kleine rollen. Het was The 40-Year-Old Virgin, waardoor ze meer bekendheid kreeg. Ze speelde rollen in onder andere de Spiderman films, Invincible, Meet Bill, Fred Claus, Definitely Maybe, Zack and Miri Make a Porno, W., Role Models, Our Idiot Brother. Ze verscheen als Effie Trinket in The Hunger Games trilogie en Love and Mercy. Ze verscheen in Pitch Perfect als jurylid. Ze produceerde de film ook en nam plaats in de regisseursstoel voor het vervolg. Volgend jaar zal ze verschijnen in de rol van Rita Repulsa in de Power Rangers film.

Elizabeth Banks

Klik voor grotere versie

Wat is jouw favoriete Elizabeth Banks rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van… Elizabeth Banks

  1. Ik ben niet zo’n Elizabeth Banks fan, maar ik kleine rolletjes kan ik haar wel waarderen, zoals in de Spider-Man, Hunger Games en Pitch Perfect films.

Leave a Reply

Your email address will not be published.