Vraag van de week: Wat is je favoriete filmkarakter?

Vraag van de week

Elk jaar worden de bioscopen overspoelt met nieuwe films en nog meer nieuwe karakters. Die zijn niet allemaal even memorabel, maar er zijn er altijd een paar die opvallen en langzaam de status van filmiconen weten te vergaren. Karakters die alom geliefd zijn en door de meeste mensen herkend worden. De vraag van deze week:

Wat is jouw favoriete filmkarakter?

Ik moet toegeven dat het erg moeilijk is om er slechts eentje te mogen uitkiezen en wanneer ik deze vraag waarschijnlijk een andere dag zou doen, zou dat weer tot een ander antwoord leiden. Deze keer kies ik echter voor Indiana Jones, vooral omdat het een avontuurlijk karakter is, hij elke situatie uiteindelijk onder controle heeft en tegelijkertijd ook vele humor heeft.

Wat is jouw favoriete filmkarakter?

13 reacties op “Vraag van de week: Wat is je favoriete filmkarakter?

  1. The Caped Crusader! Een nobele en rijke zakenman die overdag veel goeds doet voor de comunity en in de nachtelijke uren op zoek gaat naar misdadigers.

    Maar maak er een verfilming van en Batman krijgt concurrentie van Nathan Drake. Dit hoofdpersonage uit de gamereeks heeft alles; een avonturier met geweldige skills en een overdosis aan humor. Het soort waar jouw Indiana Jones nog een puntje aan kan zuigen.

    • Hahah, ik ga Indiana Jones niet verdedigen πŸ˜‰ Ben wel erg benieuwd naar de Uncharted games, maar heb deze nooit kunnen spelen (heb geen PS).

  2. Er zijn er wel meerdere, denk ik: Indiana Jones inderdaad, James Bond, Han Solo, Aragorn, Dr. Grant, Lt. Ripley,… Maar die zijn allemaal zo voor de hand liggend. Ik heb het meer voor de antihelden, zoals Truman (‘The Truman Show’), Professor Keating (‘Dead Poets Society’), Reverend Scott (schitterende rol van Gene Hackman in ‘The Poseidon Adventure’),… EΓ©n van de meest iconische personages van de laatste jaren echter is ongetwijfeld Cesar (‘The Planet Of The Apes’), prachtig ‘vertolkt’ door Andy Serkis.

  3. Oh Nostra, waarom weer zo’n moeilijke vraag? :p Ik heb geen idee. Laat ik maar gaan voor Lucas van Empire Records met z’n vage opmerkingen, geweldig gespeeld door Rory Cochrane.

  4. Nicolas Van Orton (Michael Douglas) uit de game. Maar ik heb zoveel favorieten. Dean Corso (Johnny Depp) uit The Ninth Gate vind ik ook een intrigerend personage. En natuurlijk Freddy Krueger (Robert Englund), het meest iconische horror figuur als je het mij vraagt.

    • The Game was inderdaad een goede film die ik al veel te lang niet meer gezien heb. Ninth Gate heb ik nooit bekeken. Freddy is inderdaad iconisch, maar het meest? Denk dat je daar met andere horror liefhebbers een flinke discussie over kan voeren πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.