Meet the Patels (2014) – Recensie

Recensie Meet the Patels

Het liefdesleven is niet altijd makkelijk en ook de hoofdpersoon van deze documentaire worstelt ermee. Ravi Patel is al bijna 30 en is nog steeds single. Z’n familie komt uit India en omdat z’n ouders van mening zijn dat het te lang duurt, besluiten ze hem te helpen om een vrouw te zoeken. Daarbij wordt de rest van de familie ook ingeschakeld evenals een in Amerika bedacht systeem waarbij de gegevens over de mannen/vrouwen die op zoek zijn naar een partner op een soort CV onder elkaar worden verdeeld. Z’n zus Geeta volgt Ravi bij z’n zoektocht en laat zien hoe hoog de druk is vanuit de familie en hoe je daar als kinderen mee omgaat.

Review Meet the Patels

Alhoewel Ravi richting z’n ouders laat zien dat hij er alle aan doet om een geschikte kandidaat te vinden, hij reist heel Amerika door, worstelt hij nog steeds met z’n gevoelens over een vorige relatie met een Amerikaanse vrouw. Ze waren twee jaar bij elkaar, maar hij had z’n ouders destijds hier nooit iets over verteld.

“een genot om naar te kijken…”


 Meet the Patels is een documentaire die op technisch vlak niet uitblinkt. Soms is er een microfoon in beeld of is een shot out of focus, maar Ravi maakt hier meteen al aan het begin grappen over en daardoor vergeef je dat soort onvolkomenheden. Een gedeelte van de film, waarbij Ravi direct met z’n zus praat, geanimeerd. Dat is een erg leuke toevoeging. Ravi’s ouders zijn ook beide een genot om naar te kijken en ook hun geschiedenis komt aan bod. Het maakt van Meet the Patels niet alleen een leuke, maar ook informatieve blik in de Indiase cultuur en z’n invloed wanneer iemand in Amerika opgroeit.

Meet the Patels is nu beschikbaar op Netflix.

4 reacties op “Meet the Patels (2014) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.