Triple 9 (2016) – Recensie

Recensie Triple 9

Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Gal Gadot en Aaron Paul, het is nog al een lijstje van bekende acteurs in een film die geen superhelden- en ook geen grote epische film is. Triple 9 is namelijk een misdaadfilm en met zo’n cast schept dat natuurlijk hoge verwachtingen. Weet regisseur John Hillcoat (eerder verantwoordelijk voor The Proposition, The Road en Lawless) een film op te leveren die binnen het genre opvalt?

Review Triple 9

Initieel lijk je die vraag met een volmondig ja te kunnen beantwoorden. Tijdens de opening zien we hoe een groep mannen zich voorbereid op een bankoverval en deze met grote precisie uitvoeren, die op spannende wijze in beeld gebracht is, inclusief achtervolgingen en zelf als het mis lijkt te gaan niet stopt. De mannen blijken allemaal een link met de politie te hebben en de reden van hun acties is dat één van hen een zoontje blijkt te hebben die hij alleen mag zien wanneer hij bepaalde informatie weet aan te leveren aan de leider Irina Vlaslov (Kate Winslet). Die blijft haar positie echter misbruiken en net wanneer ze denken klaar te zijn vraagt ze het onmogelijke: het binnendringen van een zwaar beveiligd gebouw. De enige manier om daar binnen te komen is door de hele politiemacht ergens anders heen te laten gaan en om dat te doen is een triple 9 de enige optie. Die triple 9 houdt het neerschieten van een agent in.

“Triple 9 een slechte film noemen zou net te ver gaan…”


 Het klinkt allemaal erg spannend en dat is het ook gedeeltelijk, maar toch loopt deze film niet helemaal lekker. Dat komt mede doordat bepaalde personages slecht uit de verf komen en niet bijdragen aan het plot. Zo speelt Aaron Paul een rol die maar weinig aan het verhaal toevoegt en wat hij doet erg zwak geschreven is. Er zijn ook momenten die in elke andere film van belang zouden zijn, maar hier even getoond worden en waar vervolgens niets mee gedaan wordt (bijvoorbeeld wanneer één van de politieagenten nog verf op z’n broek blijkt te hebben van de overval). Tegen het einde weet de film nog wel wat te verrassen, maar ook daar zijn er af en toe wel momenten die erg toevallig zijn (zoals wanneer de detective die door Woody Harrelson gespeeld wordt ineens precies weet waar hij naar toe moet). Triple 9 een slechte film noemen zou net te ver gaan, maar er had, zeker gezien de cast, zoveel meer in kunnen zitten. Het is kort gezegd dus geen film die binnen het genre opvalt.

6 reacties op “Triple 9 (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.