Vraag van de week: Welke film heb je het vaakst gezien?

Vraag van de week
Alhoewel ik heel veel nieuwe films kijk zijn er bepaalde titels die ik kan blijven kijken en me nooit zullen vervelen. De vraag voor deze week is:

Welke film heb je het vaakst gezien?

Ik heb niet echt bijgehouden hoe vaak ik elke film gezien heb, maar ik denk dat dat ik Coming To America en Home Alone wel het meest zal hebben gezien. Niet echt films die ik zelf vaak op zal zetten, maar als ik ze op TV tegenkom blijf ik meestal wel hangen. Welke titel is dat bij jou?

42 reacties op “Vraag van de week: Welke film heb je het vaakst gezien?

 1. Altijd als ik als kind mee op visite moest naar mijn oom en tante lag daar een VHS tape op me te wachten met Rocky IV en American Ninja 1.

  Niet de beste films maar ik vermoed dat ik die het vaakst heb gezien

 2. Ik denk dat ik Indiana Jones, Police Academy en ook Home Alone het vaakst gezien heb. Geen topfilms (op Indiana Jones natuurlijk), maar ze brengen wel leuke herinneringen naar boven. Ow, en misschien Lethal Weapon ook wel…

 3. Ik ben er niet echt trots op, maar ‘The Sound Of Music’ zal toch zeker ergens bovenaan dat lijstje staan. Geen slechte film, maar ook geen meesterwerk wat mij betreft. Ook mijn favoriete film heb ik ondertussen toch al 10 keer gezien, en dat is ‘Dead Poets Society’. ‘The Wizard Of Oz’ en ‘Gremlins’ zullen er toch ook wel bij zijn.

  • Ik moet bekennen dat ik The Sound of Music nog nooit heb gezien! Die had ik ook in m’n filmbekentenissen op moeten nemen 🙂

   Dead Poets heb ik slechts één keer gezien, maar die is wel goed. Wizard of Oz twee keer en Gremlins ook zoiets.

 4. Home Alone zie ik praktisch ieder jaar, maar die telt niet mee haha. Dat is gewoon traditie. Ik denk dat ik verder de Harry Potter films extreem vaak heb gezien – net als Pride & Prejudice.

  • Grappig dat Home Alone zo vaak genoemd wordt. Harry Potter heb ik de laatste paar films nooit gekeken. En Pride & Predujice…tsja, weet niet of ik dat kan waarderen (heb het niet zo op kostuumdrama’s).

 5. Met kerst kijk ik nog steeds elk jaar Home Alone, dus die heb ik sowieso wel een stuk of 20 keer gezien vermoed ik. Maar mijn onbetwiste nummer 1 is Jurassic Park 🙂

 6. Ik denk dat het bij mij Halloween en Return of the Jedi zijn. Fellowship of the Ring heb ik ook vaak gezien. Die zette ik soms gewoon aan als ik met andere dingen bezig was. Dus dat telt misschien niet helemaal.

  • Halloween heb ik zelf nog nooit bekeken, maar dat komt door het genre. Return kan ik me helemaal voorstellen. Die Lord of the Rings films zijn leuk om om de zoveel te opnieuw te bekijken.

 7. That’s easy. Independence Day.
  Ik weet het nog heel goed dat mijn vader mijn meenam naar de première van Independence Day in oktober 1996 en twee weken later stond bij de Free Record Shop de videoband! Import uit Korea (nee, geen vreemde ondertiteling) weliswaar en 90 gulden (gemiddelde band was toen 30-40 gulden), maar wat heb ik er een plezier aan gehad! Ik keek de film wel dagelijks denk ik. Ik ben een enorme fan!

  Als ik een wilde gok moet doen heb ik de film denk ik wel 60 of 70 keer gezien. En ja, ik kijk deze nog steeds! Niet zo vaak meer weliswaar. De bestelling voor de Blu-ray van de 20th anniversary edition is al geplaatst hoor 🙂

  • Wow, dat is inderdaad erg veel. Dus jij kan waarschijnlijk de film letterlijk meepraten? Het laat ook zien hoe de markt is veranderd. 90 gulden voor één film is erg prijzig. Die videoband was zeker aardig grijs na zoveel kijken? 🙂

 8. Lawrence of Arabia, drie keer en Deliverance drie keer. Evening, Magnolia en The Hobbit twee keer. We zijn van plan om de drie films van The Lord of the Rings binnenkort nog een keer te zien. Een soort Tolkien weekend.

  • In vergelijking met anderen valt drie keer nog wel mee volgens mij. Deliverance heb ik een aantal jaar geleden voor het eerst gezien en die maakte wel indruk. Lawrence of Arabia is ook een klassieker, maar wel eentje waar je de tijd voor moet nemen.

   Leuk zo’n Tolkien weekend. Kijk je dan de extended versies?

 9. Zonder enige twijfel Empire Strikes Back. Ik kan de complete soundtrack meeneurien en iedere gesproken zin meespreken :-). Ieder jaar bekijk ik de film minimaal 1 keer. Verder Chaplin (met Robert Downey Jr), meesterlijke film. Voor mij nr 1.

 10. De film die ik ongetwijfeld het meest heb gezien is “The music box” van Laurel en Hardy, een keer of 8 op dvd. Ook hoog scoren Wallace en Gromit en de films “La Graine et le mulet” en “La vie d’Adèle” van Abdellatif Ketiche en “The General” van Buster Keaton, elk ongeveer 5 keer gezien op dvd.

  • Ik heb veel te weinig van Laurel en Hardy gezien. Wel toen ik klein was, maar het daarna eigenlijk nooit meer opgezocht. Van de overige films heb ik La Graine et le mulet niet gezien. The General is een indrukwekkende film, de timing is zo goed van Keaton!

 11. Ik heb het nooit exact bijgehouden maar het is bij mij of once upon a time in the west of once upon a time america. En als ik ze dan weer gezien heb na afloop weer in de biografie over Sergio Leone lezen en de soundtracks van Ennio Morricone stuk draaien.Andere films die ik vaak gezien heb en geen genoeg van krijg zijn de Godfather films, Star Wars 4 t/m 6 en die Blechtrommel.

  • Dat zijn ook geen korte films om diverse malen te kijken! Wel indrukwekkende films die ik zelf al veel te lang niet gezien heb…

 12. Voor mij is dat Paddington (2014). Die heb ik dit jaar zeker al meer dan 10x gezien. Mijn zoon wilt ‘m steeds wéér zien en ik kijk steeds wéér mee… (‘t is ook een heerlijke film).

 13. The Shining. Toen de film uitkwam heb ik ‘m niet in de bioscoop durven zien omdat de fragmenten die Simon van Collem in zijn filmprogramma op televisie uitzond te eng waren. Toen ik het wel aandurfde heb ik de film meerdere keren op televisie gezien voordat ik eindelijk de videoband aanschafte. Die had overigens de poster van Saul Bass als hoes in plaats van de grijns van Jack Nicholson. Daarna volgden de dvd van de reguliere versie en de dvd van de Amerikaanse editie met de langere versie inclusief audiocommentaar.

  Voor alle complottheorieën over The Shining zijn YouTube en de documentaire Room 237 (2012) ideale bronnen. Favoriete quote: ‘Wendy, darling, light of my life. I’m not gonna hurt ya. I’m just going to bash your brains in.’

  • Dat is zo’n film die ik nooit keek vanwege het genre, maar een paar jaar geleden eindelijk een kans gegeven heb en daar heb ik geen spijt van gehad!

   Saul Bass, wat een legendarisch ontwerper was dat toch. Wist meteen welke je bedoelde 🙂 Die documentaire heb ik ook gezien en het is bizar wat men allemaal verzint. Zeker een film die ik van plan ben ook vaker te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.