Midnight Special (2016) – Recensie

Recensie Midnight Special

Als je op IMDB zoekt naar regisseur Jeff Nichols en ziet dat hij slechts vijf films op z’n naam heeft staan zou je kunnen denken dat het niet een zeer ervaren persoon is. Als je even wat meer tijd neemt om de titels te bekijken dan realiseer je je al snel dat dit iemand is die in korte tijd veel indruk heeft weten te maken met titels als Mud en Take Shelter. In die films speelde de altijd imposante Michael Shannon een rol en ook in z’n nieuwste film, Midnight Special, werken de twee weer samen. En dat levert weer een film op die de moeite waard is.

Review Midnight Special

De film opent met een nieuwsbericht dat een jongen, Alton (Jaeden Lieberher), gekidnapt is. De man die daarvan verdacht wordt is Roy (Michael Shannon) en het duurt niet lang voordat je er achter komt dat Roy, samen met de jongen die z’n zoon blijkt te zijn en handlanger Lucas (Joel Edgerton) een reden hebben voor hun actie. Alton is namelijk geen gewone jongen en blijkt te beschikken over bijzondere krachten. De politie is echter niet de enige die op zoek is naar Roy en z’n zoon, een religieuze groep blijkt ook de jongen te willen vinden.

“mysterieuze sfeer…”


 Als er één ding is waar ik erg van heb genoten bij deze film dan is het wel de mysterieuze sfeer. Je vraagt je vanaf het begin af waarom Alton zo bijzonder is, waarom iedereen achter hem aanzit en waar z’n vader hem heen wil brengen. Dat mysterie weet Nichols eigenlijk tot vlak voor het einde zo te houden. Niet iedereen zal daar het geduld voor hebben, maar ik vond het fantastisch gedaan. Daarnaast krijg je bij Midnight Special ook sterk het gevoel dat je naar een film uit de jaren tachtig/negentig aan het kijken bent, de vibe doet daar sterk aan denken. De relaties tussen de personages zijn sterk uitgewerkt. Het is al snel duidelijk hoeveel Roy bereid is om te doen voor z’n zoon, ongeacht de consequenties. Het draait om onvoorwaardelijke liefde en Nichols weet dat in deze slow burner goed weer te geven. Een film die je niet mag missen.

11 reacties op “Midnight Special (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.